Motorsport              

 

 

14.11.2010

Det er desverre lite oppdateringer på denne siden, det eneste jeg forsøker å ha oppdateringer på er fliken med datalogging. Årsaken er stort arbeidspress i forbindelse med et stort byggeprosjekt. Kartingteamet mistet i år Jan Kenneth som reiste til USA for utdannelse, og i 2011 er det varslet at Adrian Sviland gir seg for å konsentrere seg om andre ting. Neste år kommer NC til Klepp og jeg tror det vil endre på vår aktivitet i forhold til både NC og Vestlandsmesterskapet. Allikevel vil arbeidssituasjonen sammen med andre aktiviteter ta det meste av tiden.

 04.12.2008

Det er nå altfor lenge siden det er foretatt noen oppdateringer, men det er ikke mangel på interesse. Selv er jeg svært opptatt jobbmessig, Vetle er i gang med sin læretid som CNC operatør, Tor Arne spiller hockey flere dager i uken. Slik går nå dagan. På dataloggerfronten er det litt nyheter, men dårilg kroneverdi demper muligens interessen noe.

11.09.2008

Værmelding til helgen en den aller beste og det er duket for en flott løpsdag på Klepp på lørdag. Dette er siste løp i årets Sør Vest Cup og ser ut til å samle de fleste på vestlandet til dyst, Personlig synes jeg det er ekstra stas når deltakerene kommer fra langt nord på vestlandet. Det som allikevel er litt betenkelig er at det synes å bli vanskeligere å få tak i funksjonærer i tilstrekkelig antall. Er det all kritikken etter de forskjellige arrangementene som skremmer eller er det rett og slett at fritidstilbudene er så massive at vi konkurerer og gunst i ett hart presset marked, vi får håpe på det siste.

18.07.2008

Da er tiden komt for å sette inn med trening før høstsesongen setter i gang. Det blir 3 løp i august så det blir travelt, men om det blir noen hyggelige turer så går det fint. Det er alltid enklere om vi flott vær og det meste fungerer. Vetle har i dag vært hos Broderingspesialisten og hentet både Joar og sin egen nye Sparcodress.

25.06.2008

På grunn av oppdateringsproblemer har det vært lite nytt på denne siden i det senere. Hele teamet har etter sist rapport deltatt i Sør Vest i Bergen. Det løpet ble som så ofte før i Bergen av og på med regndekk..Førere fra Klepp tok 3 pallplasser i bergen og det var Aim Motorsport som stod for to av disse. Tor Arne overrasker med svært stabil kjøring, riktignok en snurring i innledende men det tok han fint inn igjen i finalene. Vetle var rask og vant tidtaking og var suveren i innledende. Her gjorde vi en taktisk feil som ødela noe for finalene, men slik er motorsport. Sondre fikk en hederlig plassering i finalen, første løp på regn var absolutt godkjent. I Yamaha kjørte både Adrian og Jan Kenneth stødig , men nådde ikke opp blant de beste. Den uheldige må vel allikevel sies å være Joar som stilte med nytt chassis og nyoverhalt motor. Han klaget på bremsene med en gang , men det ble vurdert til å være at de måtte kjøres til for å være optimale. Dette viste seg å være helt feil, det var ikke kile i bosset til bremsskiva bak. Dette resulterte i ett u blidt møte med betongveggen. Nå var dette såpass nedtur for Joar at det viktigste etterpå var å se om karten ellers fugerte.

23.05.2008

Da er de to første løpene overstått for oss. Resultatene har variert og det vel Tor Arne og Vetle som kan være mest fornøyde. Adrian er i ferd med å finne ut av Yamahaen, Jan Kenneth har kjørt flere gode heat og mangler bare litt flaks i tillegg for å prestere ett toppresultat. Joar har tidvis speeden i KZ2 men motor og gearbox  ødelegger for han. Sondre kommer som ett skudd, sjette plass i Haugesund

 

30.09.2007

Bilde fra premieutdelingen på 2 timeren , Det var hele 30 lag med i samme heat , til sammen 60 deltakere. Production kjørte sammen med KZ2 , altså 125 med gear. Det var bare en av disse som klarte å slå Vetle og Joar . Pit stop ble også en rask affære når Joar overtok for Vetle.  KANON !!!!!!!!!!!!!!!!!

 

23.09.2007

Så var siste Sør vest Cup løp avviklet. Joar Andre Obrestad satte kronen på verket og sikret seg sammenlagtseieren i klasse Production. I klasse Yamaha sikret Allan Rasmussen seg 3plassen sammenlagt. Det samme gjorde Adrian Sviland i klasse Mini. Jan Kenneth ble i siste løpet nr 7 i Yamaha, Veronica nr. 9 i Yamaha,Vetle nr 2 i Production, Tor Arne nr 11 i Jun 60, Simen nr 7 i jun 60, Det ble også et merkelig løp idet bestilte dekk ikke dukket opp. Etter at dette ikke lot seg fikse aksepterte vi bare situasjonen og kjørte med det vi hadde. Det er allikevel klart at det var absolutt et handicap når det tørket opp til og en måtte velge slicks. Det var da de skulle vært nye og ikke noen som var kjørt 15 time tidligere.

Løpet bød på alt fra svært mye regn til nesten tørr bane, stevnet gikk ellers greitt unna uten de for mye heftelser selv om været skulle tilsi det. Avslutningen var allikevel noe til eksempel for andre arrangører, jeg tenker da spesielt på pizza og brus til alle samt premieutdelingen og arrangementet etterpå.

 

26.08.2007

Da var tredje løp i Sør Vest Cup unnagjort, stevnet ble avviklet på en grei måte og selv om mange utøvere ble skuffet  med kjede og drevproblemer som følge av selvvalgt røff kjøring på curbs. Det er store drev som brukes og det innebærer at en må passe seg. I klasse mini slet Adrian med både grep og diverse, dette kuliminerte med at han mistet ett hjul i selve finalen. I jun 60 kjørte Tor Arne ett greitt løp og fikk en grei 6 plass til slutt. I Yamaha hadde vi både Jan Kenneth og Allan, Allan kjørte flott innledningsvis men fikk ødelagt drev i finalen. Jan Kenneth kjørte greitt men banen her er såpass kort og trang at blåflagg med rødt kryss satte stopp for de som alltid fullfører. I production  vant Vetle det førte innledende med Joar Andre på hjul. I første finale fikk Vetle sitt drømmeføre , regn med slicks dekk. Han dra straks fra resten av feltet, men så skjedde det samme som for mange andre kjeden hoppet av. Joar overtok da teten og holdt den til mål. I selve finalen måtte Vetle stille bak, og Joar var master med Harald Aarsland som sec. master. Joar ledet fra start til mål mens Vetle klarte å komme i kapp på aller siste runde Harald ble nummer 3 og det var bare Vampireførere på pallen. Joar Andre Obrestad har nå 4 seiere i Sør Vest Cup. Nå gleder vi oss til en durabelig spennende fight i Bergen neste måned.

13.08.2007

Denne dagen er det mest Adrian tankene går til, men en kort oppsummering av siste Norges Cup runde avholdt på Rudskogen må jeg allikevel komme med. Det første jeg må si er at Harald snart er i havn med ett oppsett for bruk av lyddemper på innsuget, det som allikevel er realiteten er at de som kjørte uten var de som kjørte i henhold til Homologeringsdokument ogaltså i henhold til reglement. Joar imponerte i Production , og Vetle karret seg til 2 plass i NC hvor Joar kom opp til 4 plass sammenlagt. I Yamaha endte Allan på 4 plass i NC. Veronica og Jan Kenneth kjørte tidvis meget bra , men hadde ikke den nødvendige flaksen for å få ett toppresultat, Simen slet også med struping av motor bl annet.

Lyden som ble målt til 112 dB på Elverum med en MOBILTELEFON var med skikkelig måler på Rudskogen 97,4 dBA. Det viser at dette er nok mer som herr Moen skriver på nettet at lyden er bare ett vikarierende argument for å få bort 4 takteren. Men hvis en skulle lagt frem ett miljøregnskap for begge motorene så sliter totakteren. Dette betyr at med tiden blir det 4 takt for alle enten en liker det eller ikke.

27.07.2007

Det har også vært trening i dag og vi har på tross av dårligere dekk jobbet oss nedover i rundetider og er nå ned på 51,3 sek. Vi har nå potensiale til kjøre på 50,7 viser dataloggersystemet, dermed er første mål å bryte barrieren til 50 tallet. Nå er det mulig at regn setter en stopper for disse planene , men bare morgendagen vi vise dette. Både Allan, Jan Kenneth og Joar fikk kjørt trening i dag.

25.07.2007

Vi er på Starmoen ved Elverum og temperaturen er svært høy. I dag er det bare en kosedag etter at vi kjørte trening i går kveld. Det gikk fortere og fortere ,men for å være der vi bør være må vi ta ett halv sekund til. Det var forøvrig tre stk fra KNA Klepp som kjørte trening i går. Dette er ett anlegg med stor aktivitet, det ble kjørt rallycross, motocross og gokart samtidig på hvert sitt område her, men depot er felles. Ellers så melder de vått og kaldt til helgen, dermed er det å begynne på ny med det meste.

18.06.2007

Etter en flott NM helg vil vi spesielt trekke frem 4 plassen i Yamaha til Allan Rasmussen. Allan gjennomførte NM med stil og meget flott kjøring, Veronica kvalet desverre ikke til finale denne gangen. I Prodution var det opp og ned helt til finalen, da kjørte Vetle som få førere klarer på vått føre , med ett utgangspunkt på startposisjon 11 og bare 15 runder var målet en topp 5. Dette var ikke godt nok for Vetle så selv om han hadde en utforkjøring tok han igjen teten og kom inn på en solid 2 plass. Joar Andre fortsetter med jevnt god kjøring og kom inn på en flott 4plass. Disse resultatene har vi all grunn til å være fornøyde med.

I helgen mellom disse løpene var det Sør Vest Cup på Klepp hvor bl. a Joar vant i Production.

02.06.2007

Det er vel på tide med en oppsummering etter Norges Cup i Bergen.

 

 

Tidkjøring

Heat 1

Heat 2

Prefinale

Finale

Komentar

jun.60

Simen

20

15

23

17

15

 

 

Tor Arne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mini

Adrian

8

6

9

9

5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yamaha

Veronica

25

16

17

25

22

Tenningsproblemer

 

Allan

9

DQ

9

5

3

DQ pga 3 millimeter dreneringhull i lydboks

 

Jan Kenneth

24

DQ

18

16

18

DQ pga 3 millimeter dreneringhull i lydboks

 

 

 

 

 

 

 

 

Production

Vetle 

1

1

3

2

3

Datt litt i sammen pga ramme problemer

 

Joar Andre

11

4

16

4

15

Måtte bytte motor, Sonic gikk sur i 

 

 

 

 

 

 

 

 

Som det fremgår av ovenstående var det vekslende for teamet , det ble både mye motgang , men heldigvis også medgang. Allan viste styrke ved å komme tilbake etter nedturen i første innledende. Vetle var stabilt god og Joar slet med frustrasjon over svært langsomme warm up runder. Sonic motoren går da sur og han får ikke vist hva som bor i motoren. Veronica slet mye av helgen med noe en trodde var forgasser men som viste seg å være en ledning til tenningsanlegget.

 

25.05.2007

Så var første treningsdag over her i Bergen og etter noe plunder og heft for Veronica i Yamaha så var dagen meget vellykket. Både Simen i Jun 60 og Jan Kenneth i Yamaha fikk etter hvert opp farten . Allan kjørte solid i Yamaha og syntes å trives i lag med chassis og bane. Vetle dominerte på Production treningene hele dagen og var nærmest i en klasse for seg. Han vendte seg til forhjulsbremser i løpet av ett treningspass. Joar slet innledningsvis med grep, men når han fikk på ny gummi var like rask som Vetle. Da var det ikke noen i nærheten av de tidene så langt vi kunne se. Da er det bare å krysse fingrene å håpe at alt stemmer like bra for alle i dag da alvoret begynner.

16.05.2007

Etter at alt har satt seg etter løpet i Haugesund kan det oppsummeres slik. Adrian Sviland kjørte ett solid løp i Mini hvor han ble nr 3. I Jun60 imponerte tidvis Tor Arne med flott kjørring. Bare en avdytting hindret han fra to tredjeplasser. I Yamaha kjørte Allan solid inntil han i finalen snurret seg bort fra en top 6 plassering, Vetle ble nr 4 etter flott oppkjøring etter å ha vært av banen i første innledende, Jan Kenneth kjørte sitt eget løp og ble litt frustrert etter å ha noen levert noen solide treningsøkter. Det som var mest gledelig var at Joar både kom til mål og at det ble en flott 3 plass i Produktion.

Vi har etter løpet i Haugesund har Vetle bestemt seg for at Yamaha ikke lenger er klassen for han, derfor har han fått seg en firtaktmotor og vil kjøre i Produktion heretter. Joar har også kjøpt firtaktmotor.

30.04.2007

Allan, Veronica og Vetle var på Varna og kjørte vårløpet der. Allan kjørte både bra og fornuftig slik at han hadde ett fantastisk utgangspunkt i finalen med startspor nr 5, Vetle hadde stopp i første heat etter å ha blitt dunket av banen, men han fikk karten i gang og kjørte til mål en runde bak vinneren. Veronica hadde ikke dagen men kjørte tidvis meget bra for så å bli nærmest overkjørt i finalen. Etter en sjekk på sjukehuset var diagnosen en kraftig forstuing. I finalen bommet desverre Allan på giringenog  muligens lufttrykket, mens Vetle var heldig. Etter målgang ble plasseringen for Allan en flott 8 plass og Vetle kjørte inn til 11 plass. Alt i alt en bra gjennomkjøring før vi er tilbake til NM.

24.04.2007

Det var et spennende løpsopplegg KNA Klepp vartet opp med i sitt jubileumsstevne. Aim Motorsport var representert i klassene Jun 60, Mini,Yamaha og production. Til en stor overraskelse for oss fikk 3 av førerene motorproblemer. Vetle skar ( kald sylinder og varmt stempel, det samme med Joar. Adrian S hadde en finurlig bensinfeil som gjorde at karten nesten stoppet på visse partier. En som ikke skuffet var Allan Rasmussen som kjørte knallbra og ble nr 2. Vi kan i etterpåklokskap muligens se at noe mindre luft i dekkene kunne gitt enda bedre rundetider. Jan Kenneth kjørte også stødig inn til en flott 5 plass . Det ble også en grei 5 plass i jun 60 til Tor Arne.

14.04.2007

Været var flott på Reve i dag, alle i teamet utenom Joar var i aktivitet. Veronica venter på treningsforhold på Vålerbanen, der åpner de neste helg etter hva jeg vet. Allan kjører jevnt under 46,00 med ikke altfor gode dekk. Vetle og Jan Kenneth følger rett bak. Vetle testet flere motorer + et par pass med Biland. Jan Kenneth testet bensinforbruk. Allan sørget for å få setetid + at en forsøkte forskjellige felger. Tor Arne fikk også noe setetid i jun 60 . Alt i alt er vi svært fornøyde med det utstyret vi har, i følge Allan er karten kanonbra. Vi gleder oss til neste helg hvor førerene skal ha en fysisk og psykisk utfordring i form av å kjøre en time i strekk kun avbrutt av ett depotstopp med bensinfylling.

25.03.2007

Først og fremst er dette en vanskelig dag, Adrian ville kunne feiret sin 17 års dag om alt hadde vært OK. Nå er det en vanskelig situasjon for Vetle som får sin oppmerksomhet uten at det er mulig å slippe jubelen løs. Balansegangen er ytterst vanskelig i forhold til oppmerksomhet og hva som er godt ikke fullt så bra i forhold til de som er involvert.                                                       

Helgen har ellers vært brukt til å montere Veronica sin nye Zanardi for så å ende med test på Reve. I følge Veronica selv var karten så bra at det hele opplevdes som ett stort "kick". Vetle produserte svært bra tider med middelmådige dekk. Stabiliteten er nå så bra at vi kan legge på skikkelig gummi for å starte testing av aksler og setup. Jan Kenneth ser også ut til få mer og mer fart på sin Zanardi etter den første tilvenningsperioden. Joar Andre Obrestad har fått skikkelig fart på sin Sonic, det er kanskje mest det fysiske som hindrer Joar til å kjøre mer stabilt, han sliter med skadene han pådro seg i en kjempesmell i rally i fjor. Dette betyr muligens at han ikke bør stille på Reve i 1 times løpet for å ikke ødelegge for resten av sesongen. Ellers er Team Aim Motorsport megaklar til første løpet på Reve.

10.03.2007

Værvarselet var ikke det beste, men lørdagen ble bra selv om regnet tiltok utover ettermiddagen. Selv var jeg treningsansvarlig og hadde det fint både vedrørende temperatur og fuktighet. Teamet hadde tre av fire førere i Yamaha i aktivitet og Jan Kenneth jobbet med å bli kjent med chassis, Allan drev med innkjøring av motor. Vetle derimot nøt føret og terget vel litt i de klassene som normalt kjører en del fortere med å kjøre svært fort til å være Yamaha. I motsetning til forrige lørdag fikk vi av alt i verden problem med å integrere E boxen til M 4 loggeren. Vel hjemme fant jeg feilen, det viser seg at de første M4 loggerene må få oppdatert sin firmware for å fungere sammen med E boxen. Allan hadde også en magnetsensor som ikke var helt samarbeidsvillig. Men det er når en får slike problemer at en lærer mest om systemene en bruker. Zanardikartene går så fint at nå gleder vi oss enormt til sesongen er i gang.

Ellers så fikk vi erfare at Anders Krohn er allergisk mot strøm på avveier.

04.03.2007

I går kjørt vi for første gang siden høstløpet på Varna, og Vetle storkoste seg på banen. Den nye karten oppførte seg eksemplarisk slik at det var en enkel "shake-down" uten en eneste mekanisk feil. Hverken føre eller dekk var noe særlig, men rundtidene var såpass bra som 46,6. Ellers var det stor aktivitet på banen , det var kjørere i Cadetti, Micro, Jun 60, Mini, Yamaha, ICA Jun, Production og ICC. Vi får håpe at været blir sånn noenlunde fremover slik at vi kan kjøre trening i alle fall hver helg.

03.12.2006

Utstyrsmessig er nå Yamaha delen av Teamet klare. Alle fire kommer i Zanardichassis. Dette vil gjøre det enklere å kommunisere mellom sjåfører og mekanikere om hva som er bra og hva som ikke er like bra. Økt satsing på bruk av sammenligninger av kjøredata mellom de forskjellige førerene vil også kunne gi noen svar på ting vi ikke ser. Vi kan nok forvente å være i gang med de første testene allerede i januar såfremt ikke det blir vinterføre. I Mini er Adrian Sviland i full gang med å kjøre seg inn i sin nye kart. Adrian har overtatt Allan sin mini som ble innkjøpt i år ,men er blitt lite brukt siden Allan har slitt med skader fra andreaktiviteter enn gokart. Vi kommer til å endre litt på vårt deksel over motordrev for å gjøre service og kjedeskift noe enklere.

Allan Rasmussen ble kåret til dagen mann av avisa Dalane Tidene etter sammenlagtseieren i Sør Vest Cup og her er linken til reportasjen : http://www.dalane-tidende.no/index.php?option=com_content&task=view&id=1965&Itemid=62

05.11.2006

Teamet for sesongen 2007 begynner å ta form, vi kommer med et sterkt Yamahateam på 4 førere. I tillegg får vi en i produktion og mest sannsynlig en Mini og ett par Jun 60 førere. Den endelige rokkeringen blir ikke klar før endelig terminliste foreligger. Vi vil dette året få tilegg på et par førere på de fleste løpene. Dette betyr at vi også planlegger å komme oss til Ålesund om den flotte ideen om Yamaha Masters gjennomføres. Vetle har begynt å få kjøreabstinens og lengter etter å få starte kjøring etter jul. Han har kjøreforbud til jul. På Reve var det full aktivitet i går, det var besøk fra Bergen og mange lokale førere i aksjon. Det var også potensielle nye utøvere på plass og noen karter skiftet sikkert eiere.

Men å drive med så mange førere som 8 innbærer at vi får mer input, men får også den vanskelige og utfordrene oppgaven det blir å serve alle på en god måte. Vi får inn flere mekanikere så det skal nok fungere bra. Utstyret vi skal bruke blir det svært høy standard på. 

27.10.2006

Nå er vi ferdig med "shake down " på Nikko sin CRG Biland og karten hadde ikke noen småfeil som vi kunne se. Det eneste vi gjorde var en ekstra strips på en oljeslange. Jonny Reime har også fått levert Zanardikarten som Vetle har kjørt i år. Før vi gjør noe som helst ønsker vi at neste års terminlister og klasser blir spikret.

07.10.2006

Vi får nå en laaang pause fra gokart siden Vetle har kjøreforbud grunnet brukket ribbein. Chassiet til Vetle er solgt og vi får vel levere dette snart. Ellers så pusler vi med å bygge opp et par Production karter med Bilandmotorer. Dette er gamle travere som kommer tilbake til motorsporten etter et fravær på mange år. Med tre Bilandkarter blir det et lite miljø for 4takt neste år. Det kan lett bli flere og det ser også ut til at vi får lokal forhandler og servicetilbud på Biland.

01.10.2006

Da er sesongen over for Vetle, desverre endte det med ribbensbrudd i finalen på Varna. I prefinalen fikk han i alle fall vist hvem som var best og vi trøster oss med å være glade for det. Kjøringen Vetle viste fra 13 plass totalt i tidtaking med uheldig gruppe med mye regn til to femteplasser i innledende for så å være helt konge i prefinalen var flott å se. Finalen kommenterer jeg ikke , det kan andre bedømme.

23.09.2006

Vi var en liten tur på Reve i dag hvor både Vetle og Tor Arne fikk seg noen runder. Selv hadde jeg en vanskelig dag hvor tankene svirret rundt Adrian som desverre ikke lenger er blant oss. Det kommer så tydelig frem på trening i det at nå ligger Vetle for seg selv og det viser så godt at noe mangler. Men vi skal forsøke etter beste evne å lære oss å leve med den nye situasjonen. Vi er påmeldt til Norges Cup + 2timeren neste helg på Varna. Vi er heldige og har fått både sjåfør og hjelper med oss. Etter løpet på Varna er chassiet til Vetle solgt og vi kommer til å tenke oss om på hva vi skal gjøre neste år. Det eneste som er noenlunde sikkert er at vi blir å finne i en eller annen klasse i karting.

17.09.2006

Vi er svært fornøyde med å ha gjennomført Sør Vest Cup løpet i Haugesund i går. Det var ikke lett men takket være fantastisk hjelp fra familien Obrestad så gikk dette så godt det kunne. Været var også på sitt aller beste, ja jeg tror det må ha vært en av de flotteste dagene det har vært på banen. Arrangørene slet med tidtakersløyfe ,men tok seg flott inn når en tenker på hva slags utfordring det er. Tor Arne storkoste seg med masse venner og Vetle fikk stå under samme tak som Veronica så han var vel også ganske fornøyd selv om det var tøft å ikke ha Adrian å kunne rådføre seg med. Selv var jeg på feil kanal mye av tiden men det er nok slik det vil være fremover. Vi må takke alle som både hjelper og tilbyr hjelp     TAKK.

Aim Motorsport er utrolig stolte av seieren i klasse MINI hvor Allan Rasmussen vant totalt . Dette fortjente du Allan og vi gleder oss til å se deg i Yamaha neste år.

Aim Motorsport gratulerer også Anders Krohn med oppvisningen i Production . Jeg tror nok vi får se flere karter med fremhjulsbrems i den klassen fremover.

10.09.2006

Det er ikke lett å vite hva en skal skrive, men livet må gå videre selv om Adrian nå er borte for oss. Adrian fikk desverre ikke oppleve hva livet kunne by på fremover, men han fikk ett liv som var preget av stor aktivitet med motorsport i både inn og utland. Turene rundt om i Europa var ikke få, siste tur han var med var i vår da vi var i Tyskland og Holland. Vi har også vært utrolig heldige som har fått så ufattelig stor støtte fra familie og motorsportvenner i denne vanskelige tiden. Vetle og Tor Arne har begynt å trene litt og det går stort sett bra. Det er allikevel vanskelig å stadig oppdage at noe mangler. Vi var så sammensveiset at det dukker opp hele tiden. Det betyr at hver dag går med til å bryte barrierer som er etablert i kraft av situasjonen.

Vi setter også stor pris på støtten som kommer frem på Adrian sin minneside : www.svilands.comhttp:

Vi er smertelig klar over at det er flere offere i denne saken og tankene går til den stakkars sjåføren som uforvarende kom inn i denne situasjonen, også hans familie og venner. Jeg vil håpe at at også de får den støtte og oppfølging som vi får. Tenk på dette motorsportvenner. //www.svilands.com

30.07.2006

Bussen er snart ferdig lastet for avreise til Rudskogen, men det store fokuset er allikevel på bygging av bane i i Nærbø sentrum. Her har jeg ansvaret for å få 2500 tonn betongklosser på plass slik at det blir billøp den 12 og 13 august. Vi har ellers jobbet i sommer, dette fordi at mye av august og en del av september går med til motorsportaktiviteter.  Jeg venter også med spenning på E-boxen til utvidelse av M4 loggeren.

09.07.2006

I dag fikk vi endelig klarsignal for at også Vetle får kjøre NEZ på Rudskogen. Dette er Vetle sin mulighet for å vise hva han ikke fikk mulighet til på NM på Klepp. For tiden er det ferie for de fleste , men vi jobber nå og skal ha ferie i august når gokartsesongen blir på det travleste. I helgen fikk vi trent masse i regn og det ble kjørt opp en masse bensin.

30.06.2006

Det var en fyldig reportasje fra løpet på Klepp i Sport`en i går. Jeg må allikevel få lov til å kommentere den redaksjonelle kvaliteten i det de viste hva som skjedde i prefinalen, det var greitt at alle fikk se hva som foregikk . Men navn i slike stunder bør ikke nevnes, vi kan ikke alltid vite den virkelige bakgrunnen til uhellet.

26.06.2006

Ettersom jeg nå har fått fikset at det er mulig å kjøre oppdateringer på siden så får jeg komme med flere opplysninger fra NM på Reve. Adrian Sviland kjørte sitt første løp med CRG karten sin og det ble en flott 4 plass til slutt. Jan Kenneth slet mer i Yamaha, det ble rett og slett så mye motgang at det ikke holdt til finaleplass. Dette må glemmes så fort som mulig og han var absolutt et bevis på at man i dette selskapet blir en taper ved være gentleman. En må være så aggressesiv at hvis det byr seg en mulighet må en ta den. Det er også slik at en må ikke slutte å kjøre kart fordi en kommer under press. Det er det alt for mange som gjør. I det en slutter å kjøre kart blir en passasjer.

26.06.2006

Vel blåst, NM på Klepp var etter vårt skjønn ett kanonbra stevne. Nå er det slik at det ikke gikk helt vår vei, Vetle var svært uheldig og Adrian måtte via oppsamling og fra 31 plass i prefinale kjøre seg oppover . Dette klarte han med bravur og karret til seg en flott fjerdeplass. Nå var det ikke alle som var like fornøyde med forbikjøringen, men det er enda slik at noen må gi seg ellers går det galt. Vetle ble offer for en urasjonell handling i prefinalen og fikk egentlig løpet sitt ødelagt med det. Men slik er motorsport , spennende og uforutsigbart. Når en tenker seg om er det vel slik en ønsker at det skal være. Ellers gleder vi oss stort over Anders Krohn sin flotte prestasjon, ingen over og ingen ved siden.

14.05.2006

Nå er det bare en uke til neste Sør Vest Cup løp. Dette skal gå på Eikåsbanen nord for Bergen. Det som blir kjekkest er å få Allan Rasmussen tilbake i teamet med en arm som ikke gjør så vondt som det gjorde i første løpet på Reve. Saken er at da kjørte Allan med en brukket arm ( de farlige snøbrettene). Prestasjonen var at Allan ble nr. 2 i et smerteinferno som bare han selv kan beskrive. Ellers så er vi optimistiske foran løpet og skal delta i Micro, Mini og Yamaha. Det eneste som kan lage det hele ganske kaotisk er hvis Adrian og Vetle har eksamen på fredag den 19 mai.

  06.05.2006

Vi fikk en kanonflott dag på kartbanen i dag. Gledelig var det også med flere nye ansikter som var interesserte i karting. Selv fikk vi besøk av Einar Kyllingstad som var hjemme i anledning konfirmasjon. Han fikk prøve seg noen runder i Adrian sin kart og sønnen prøvde Microen til Tor Arne.

05.05.2006

Vi er så vidt kommet opp på normalt nivå etter en hard men svært oppløftende helg på Varna. Vetle og Adrian var blant de raskeste i Yamaha på tørt føre. På vått føre fikk vi heldigvis over- raskende hjelp fra Helge og Anders Krohn og det vist igjen på finalen på søndag. 3. plass til Vetle og 4 plass til Adrian var nok i overkant av det vi forventet på vått. Ellers så ble jeg svært imponert over klubbhuset som enda ikke var ferdig innredet , men fungert flott som innendørs tribune. Vetle tror jeg er bant de fremste etter de to første løpene og vi gleder oss allerede til Ålesund og Klepp. Jan Kenneth slet med grep og bremsepunkter, men han gjennførte sikkert allikevel. Adrian Sviland hadde mange tekniske småproblemer og ble hemmet av det. Allan ble hjemme med brekt arm , og Tor Arne spilte fotballturnering.

Vi har også meldt oss på til Sør Vest løpet i Bergen, der får vi håpe på flott sommervær.

23.04.06

Da var første løp for sesongen overstått. Aim Motorsport gjorde seg absolutt bemerket, vi hadde debutanter i klassene Micro, Mini og Yamaha. Tor Arne i Micro 6.plass, Adrian Sviland i Mini 6.plass og Jan Kenneth i Yamaha med 6 plass. Dette var svært solide greier. Ellers så fikk Allan en flott andreplass i Mini, her må det sies at det var en stor bakdel å være stor denne helgen fordi vinden va relativt sterk. I Yamaha gjorde Adrian og Vetle sine saker og det ble 1.plass til Vetle og 3.plass til Adrian.

Jeg synes det fungerer svært bra den nye metoden til å kontrollere Mini og Micromotorer på, dette er det absolutt en ide å innføre i Yamaha også.

17.04.06

I dag skal vi til Reve for å fintune på kartene før løpet neste helg. Vi vil teste litt avstivninger samt diverse boss for bakhjulene. Det ser greitt ut med været slik at det blir nok folksomt på banen. Påmeldingsmengden til første Sør Vest er også kommet opp på ett akseptabelt nivå, men her må det skjerping til for å få flere Cadettier på banen. Også i Micro er det for få utøvere etter min mening. Her bør det analyseres hvorfor det er slik, er det verre å komme i gang nå enn tidligere. Totalt sett har det vel kanskje aldri vært billigere, det er blitt mye lavere bruktpriser mens prisen for å kjøre er dyrere. Denne diskusjonen har pågått i lange baner i forumet til Norsk Karting og er reell. En ser det på deltakerantallet i de minsteklassene. Vi bør kanskje oppgradere statusen på Cadetti slik at deres premier er minst like flotte som i de større klassene. I fjor da jeg selv hadde en i Cadetti hadde vi også tilfeller der det ble skapt forventninger om løpskjøring og endret dette uten varsel til førerne hvorpå en del av disse ble svært skuffet. Slike småting for oss voksne blir i alle fall husket av de små . Jeg vil foreslå å organisere åpen dag slik at vi prioriterer de minste og faktisk annonserer det i avisene. Hva med om at vi får en liste over de som vil stille sin Cadetti eller Micro til disposisjon for prøvekjøring. I klassene over Micro bør det bare kjøres et par oppvisninger hvorpå disse førerne skal fungere som samtalepartnere overfor potensielle nye førere. Hva med å arrangere teorikurs på dagen med kjøring for de samme etterpå. Dette må i større grad dreie seg om rekruttering om mindre om oppvisning.

12.04.06

Sesongens første løp er rett rundt hjørnet og været ligner mer på januar enn april så dette blir spennende. Vi var en tur på Reve i går kveld hvor Adrian testet Zanardien i regnværet . Han var sånn mellomfornøyd med oppsettet, men med litt jobbing kommer nok det. Adrian Sviland var også utpå og prøvde seg med litt balansekunst siden de regndekkene han  brukte hadde sett sine beste dager. Ellers var  også Jan Kenneth utpå og så til at alt var OK etter lagerbytte i motoren. Tor Arne holdt seg klokelig hjemme og Allan gjør området rundt Hovden utrygt i skibakkene.

Jeg har også nå tatt portkontroll på en del micro og minimotorer. På en av motorene endte det med at først etter stempelbytte var motoren innenfor reglementet på eksosporten. Eller har de andre motorene ligget greitt innfor. En får typisk mellom 128 og 129 på innsug og mellom 144 og 145 på eksos. Derfor er det ikke grunn til bekymring om en må kjøpe ny sylinder eller ikke.

                               

 

Det nye chassiet vi skal bruke i Yamaha.  Zanardi 2006 modell er nå ankommet, Kåre leverte chassiene i går kveld. Han kom direkte fra Italia hvor de forøvrig hadde overvært løpet i South Garda. Nå er det montering og finpuss av detaljer som står for tur. Vi har satset på to varianter nemlig KZ1 og KZ2 hvor eneste forskjell er litt differanse i dimensjoner på to av rørene i ramma. Ellers så må jeg kommentere bakakselagerene som er meget smekre i forhold til det som er vanlig. Vi kommer til å ha visning av chassiene den 9 mars første gang. Vi har fremdeleles fjorårschassiene som vi inntil videre kommer til å trene med. Bare salg av disse kan endre disse planene.

25.12.2005

Vi planlegger å kjøre trening en av dagene i romjulen, samt en dag på alpint i fjellet. Dette er tiden for de store kontrastene vi har i denne landsdelen nå om vinteren. Det er meldt flott romjulsvær slik at vi kan få noen fine dager.

16.12.2005

Forberedelsene foran en spennende 2006 sesong er i full gang. Vi har noen nye chassis som skal testes i god tid før alvoret er i gang . Det var en god nyhet at det er samme dekk i Yamaha som i fjor , det betyr at vi kan fortsette der vi slapp og behøver ikke ta noen steg tilbake. Vetle er for tiden innehaver av banerekorden på Reve, målet må være å kunne presse denne litt til. Vi vet at grepet er litt dårligere enn da asfalten var ny men det må vi ta igjen på bedre motor og chassisoppsett. Dette arbeidet jobber vi med i dynamometerbenken nå da det ikke er føre til å trene på. Oppgaven blir å få en pallplass under NM på Reve og holde stort fokus på akkurat denne jobben. Videre må nå jobben mot neste års sponsorer fullføres slik at det økonomiske grunnlaget for satsingen sikres. Budsjetter må legges og snus og vendes slik at det hele går i hop. Vi kommer også til å satse enda mer på AIM og deres produkter.

21.11.2005

Det er blitt kjørt de tre siste helgene på Reve , nå sist lørdag var det sågar besøk fra Bergen. Det var Lundanes som hadde en tur til Jæren. Været var flott og banen var tørr og fin som bare det. På lørdag manglet bare Jan Kenneth fra teamet eller kjørte alle.

21.10.05

Dagens trening ble våt etterhvert, men Adrian syntes det var greit med litt regnkjøring . Vi var nede på Reve for å teste noe av det vår nye bremsebenk har lært oss til nå. Det viser seg at dette blir et nøysommelig arbeid og en må vel kunne si at vi må sannsynligvis bruke mange timer i benken før det meste er prøvd og kvalitetsikret. Dette blir den store hobbyen i vinter og jeg tar sikte på å lære opp Adrian og Vetle til å bli gode testere selv. For å røpe litt kan en si det er bare forgasserinnstillinger og div. rundt det som til nå er testet. Planen er også teste innsugsbokser og bensinkvaliteter samt olje.

25.09.2005

Vi hadde en flott dag på Reve i går, været var kanonbra og det ble kjørt meget fort. Både Adrian og Vetle var konstant rett over 45 sek pr runde hvor aller beste runde satt av Adrian var 44,98. Jan Kenneth er i gang med å finne seg til rette i Yamaha og fikk litt hjelp av Vetle til å sortere chassis.Ellers hadde Adrian også en liten smakebit på ICC. Det var Anders som lånte bort sin kart noen runder. Det er silly season så det må vurderes hva en skal gjøre. Vi har som utgangspunkt Yamaha , men Adrian blir kanskje av vekthensyn tvunget over i noe annet.

26.08.2005

Det ble nesten rent bord for Aim Motorsport i Haugesund. Adrian Sviland har et solid tak på denne banen og det utviklet seg slik at det var han de andre måtte slå for å kunne vinne, slik var det under finalen også . Adrian ledet til to svinger gjenstod , der ble han kjørt av og en fortjent førsteplass ble snudd til nesten sist. I Mini var Allan raskest i innledende heat etter en liten bom på dekktrykk i kvalifiseringen. Etter dette var han  med og dominerte denne klassen. Jan Kenneth kjørte også meget bra og var med i tetsjiktet i Miniklassen. I Yamaha må en kunne si at det var Vetle som var kongen selv om den lure Adrian snappet seieren i finalen. Vetle vant tidkjøringen, innledende heat, første finale og ble altså nr. 2 i andre finale. I regn var Vetle i en klasse for seg og kjørte rett fra de andre. Alt i alt ble dette et løft enda en gang for Aim Motorsport. Siden vi også skrur motor for Joar Obrestad må vi nevne at han fikk en flott 6. plass.

04.07.2005

Vi har planer om å dra til Kinsarvik allerede på førstkommende mandag. Det blir en form for ferie og akklimatisering som passer greit når en enda har ferie og tid. Jeg regner med at vi testet masse for neste runde i Sør Vest Cupen. Det blir ny tur over Boknafjorden 14 dager etter da det kjøres Vestlandsmesterskap.

                  

04.07.2005

Vi var og testet motoren som ikke ville starte under NM på Varna. Men den gang ei, den startet umiddelbart på stativet, satt ned på bakken er den død. Det som synes klart er at det er et tenningsproblem så det er bare å forsøke med tennspole eller svinghjul. CDI boksen er testet og fungerer utmerket på den andre motoren. Det merkelige er at den høres pigg ut på stativet og samtidig er helt død på bakken.

Videre er det bare ønsketenkning å komme med på Nordisk med de resultatene vi produserte på Varna, men da får vi konsentrere oss om Sør Vest Cup i Kinsarvik og på Reve.

En gledelig utvikling er at det er stor interesse for å begynne med kart fremdeles.

29.05.2005

Vi har nå vært med på " Åpen dag " på Reve og fikk kjørt masse test denne dagen. Adrian fik kjørt inn sine nye bakaksellager som vi har montert og Vetle testet alufelger og magfelger for å se hva som fungerte greiest. Allan vekslet mellom " gamlekarten " og den nye for å teste forskjeller. Adrian Sviland jobber med understyring for å få det noe bedre. Tor Arne brøt barrieren i Cadetti og kjørte fire runder av ca 80 under 1 minutt. beste rundetid han nå har er 59,81.

21.05.2005

Vi har fått rapport fra Karl Inge om at Jan Kenneth klarte å karre til seg en plass akkurat innenfor beste halvpart i Sigdal nå i helgen. Det var etter mye plunder og heft etter en kollisjon som gikk ut over framvogna og styretøy. Karl Inge berømmer Niels Museus for kjempeflott hjelp som gjorde Jan Kenneth i stand til å kjøre seg via B finale til A finale. Som det var helgen før så er det kjøretrening Jan Kenneth er ute etter og det får han så det suser med å kjøre mange løp.

Vi andre er i gang med testing av nytt utstyr. Allan med ny kart og Adrian og Vetle med komponenttester. Noe av utstyret vi tester er bra og andre deler holder ikke mål. Disse testene utføres for CRG Norge i hovedsak. Vi håper med dette å være godt rustet til NM på Varna om en måned.

12.05.2005

Løpet i Bergen var en stor opptur for vårt team. Det eneste som ikke fungerte var det mekaniske hos Allan Rasmussen, men vi er nå klar over hva som er problemet og regner ikke med å ha de flere ganger. I Cadetti var Tor Arne nesten i en klasse for seg og vant i ren utklassingstil sine to heat. Adrian Sviland kjørte som vanlig pent og pyntelig til en klar 4 plass . Denne kunne vel med noe mer aggresiv passering av curbs lett biltt en pallplass. Jan Kenneth imponerer stadig med stødig og sikker kjøring. På vekslende føre fikk han en klar 4 plass. I Yamaha dominerte Adrian og Vetle totalt på tørt føre og var hele 9 sek. før neste kart i mål i første heat. Vi satset også på tørt føre i finalen men måtte legge på regndekk, nå var ikke dominasen like klar, og i og med at Adrian falt for fristelsen til å gløtte visiret når en ligger bak Vetle så må en regne med å få rusk og rask som fyker i lufta. Ganske riktig fikk han rusk i øyet da det gjenstod 8 10 runder og ble av den grunn tatt inn av Thorleif som  ble nr 2 i finalen. Men vi er med dette optimister til NM på Varna hvor det eneste målet vi har er å kvale til Nordisk i Gøteborg.

06.05.2005

Forberedelsene til andre runde er i full gang og det regner noe forferdelig for øyeblikket. Dette btyr fullt regnoppsett far alle klasser. I går fikk vi trent på tørr bane og det gikk svært bra må en få lov å si. Teamet hadde førere med i Cadetti , Micro, Mini og Yamaha og vi var absulutt blant de raskeste i de respektive klassene. Dagen før var vi i Kinsarvik og fikk noen flotte treningspass på regn der også. Ellers så var banen i Kinsarvik både spennende og utfordrende  å kjøre.

Siste nytt er at det er såpass kaldt at det er hagl og snøslaps som kommer sammen med regnet. Derfor kuler vi litt ned slik at vi ikke drukner.

24.04.2005

Da er vi vel hjemme fra Haugesund og der ble resultatene for Teamet svært bra :

Cadetti : Tor Arne kjørte fra rubbel og bit og var i en klasse for seg.

Micro : Adrian gjorde et fantomløp og VANT liksågodt finalen i Micro. Her lå pallplasseringen i lufta allerede i de første rundene på morenen.

Mini : Allan ble rådet til å ta i bruk en helt ny motor og kjørte seg stadig oppover og kom inn på en flott 3 plass til slutt. Jan Kenneth fikk en fin 7.plass

Yamaha : Adrian var vel den uheldigste men brukket exhaust idet han var iferd med å kjempe om seieren, Vetle klarte med en håpløs gearing å karre  til seg 3.plass etter svært dygtig kjøring.

Som en totalvurdering må en kunne konkludere med at vi har pallplassering i alle klasser meget bra og vi gleder oss allerede til Bergen.

18.04.2005

Så er første løp overstått, for oss ble det en kjempehelg. Hør bare her :

Cadetti : Tor Arne kjørte fortest av alle i klassen

Micro : Adrian Sviland gjorde en flott innsats og ble løpets profil med sin stilrene 7 plass i et stort felt

Mini : Allan ble til slutt nr 7 og Jan Kenneth nr 9 i et felt på 34 karter, dette er kjempebra.

Yamaha : Vetle hadde fokuset og vant i suveren stil, Adrian var med og sørget for det med den tette fighten det var mellom 2 til 5 plassen. Det var kjekt og se at det ikke var stenging som dominerte men oppfinnsomhet av førene som ble svært underholdende.

Dette var også første offisielle løpet der det ble kjørt med Zanardi karter. Anders Krohn i ICC og Vetle i Yamaha. Det utrolige skjedde med at begge vant sine respektive klasser. Importøren CRG Norge var forståelig nok svært fornøyd med den glimrende debuten.

25.03.2005

Påsketreningene har vært bra ,men vi ville gjerne testet noe mer i regn. Halve teamet er på fjellet så det blir ikke noe fart på det hele før alle er tilbake. Vi har fått kjørt ut et sett med de nye dekkene som skal brukes i Yamaha og har observert at det er forskjell på disse og de vi brukte i fjor. Men med entypedekk er det likt for alle så dette er OK etter min mening. På gårdagens trening måtte vi endre på kjøremønster for å få renere kjøring. De som er ansvarlige for tullet får bale for seg selv og ha det kjekt med det. Nå gleder vi oss til løpet den 16 og 17 april og måtte den beste vinne. På teknisk kontroll er det kanskje på tide å måle høyde på sylinder samt tykkelse på toppakning. Dette må sjekkes da kjøpere av pakninger har fått levert pakninger på 0,3mm og homologeringspapirene tilsier at det skal være 0,65 til 0,8mm. Dette får være min oppfordring til teknisk kontroll. Her det det også litt rart med homologeringsdokumentet som sier at målene bare er nominelle og at det er tolkene som er avgjørenede. Det kunne vært greit med med en avklarende runde på disse spørsmål. Igjenn kommer jeg inn på dtte med squishmål som burde vært innført for å gjøre kontrollen enkel og effektiv. Jeg forstår på R. Rødset at dette er noe man for all del ikke vil og det har jeg ikke fått noen god forklaring på.

05.03.20005 

Vi kom til Reve hvor banen var dekket av et tynt snølag, men det var flott vær hvorpå vi regnet med at det ville tine fort når sola fikk tak. Det hele forløp som forventet, to pass på regndekk og så over på slicks. Det var først  i slutten på dagen at hele banen ble tørr, men du verden for en flott dag vi hadde. Jeg legger inn bilde av de teammedlemmene som var tilstede, Jan Kenneth venter nok med lengsel på sin far som har rotet seg helt til Thailand midt i beste treningstid.

 

 

 

I dag har vi kjørt masse og treningsforholdene var flotte årstiden tatt i betraktning. Det var premiere med Zanardi og vi ble positivt overrasket. Av Yamaha tror jeg at Vetle hadde best rundetid med tiden 47,41 med et par varmegrader på det varmeste. Det var hele 5 stk Yamahaførere og trente og det må vel nesten være rekord for årstiden. Det var ellers 3 Minikarter og en Rotax Max. I det vi var i ferd med å bryte opp kom også Anders Krohn for å teste sin Zanardi i 125ccm klassen. Allerede i første pass lå det an til å kjøre under gjeldende banerekord. Dette blir spennende til første løpet på Klepp.

Her er et bilde fra dagens trening. Været var bedre enn på lenge og Vetle fikk kjørt ett bra pass og var svært fornøyd med motor, vi eksperimenterer med forgasseroppsett.

På mandag får vi Zanardikarten til Vetle og er svært spente på hvordan den er å kjøre i forhold til CRG karten.

Det er nå endringer i terminlisten vedrørende Sør Vest Cup. Nye datoer er 23. april Haugesund, 7 mai Bergen, 13 august Hardanger og           10 september Klepp. Dette betyr at vi kommer til å prioritere denne serien og kjøre alle løpene der. Det som gjør Sør Vest Cup interessant sett fra mitt ståsted er at banelayoutene er svært forskjellige.

Vi er også godt i gang med testing av nye chassis til neste sesong. Adrian kjører et spesielt chassis som vi benchmarker mot Vetle . Det er for tidlig å si noe bastant enda ,men vi hadde nok svært bra chassis i sesongen 2004. Vi kommer til å legge ut noen hovedkonklusjoner på nettet når testen blir ferdig. Ellers planlegger jeg et dataloggingkurs i mars.

Jeg kan i samme åndedrag fortelle at det er komt mange positive tilbakemeldinger på rubrikken under hvor jeg gjør "mine " betraktninger om Norsk Kartingsport.

Hva er det som skjer i Norsk Karting

For det første vil jeg bemerke at rekruttering i Cadetti, Micro og Mini er meget bra, her har NBF med kartingkomiteen vist mot ved å senke aldersgrensene slik det er blitt gjort. Det har også vist seg i praksis at vurderingene som ligger til grunn ivaretar sikkerheten til utøverne på en grei måte.

Ved neste step råder det noe mer forvirring. På den ene siden blir det forsøkt å presse inn satsing på internasjonale klasser, mens motpolen finner en i FIA som leter med lys og lykter for å gjøre sporten billigere. I Norge har vi en billigklasse i Yamaha som konkuransemessig overgår det meste på hjemmeplan. Etter mitt skjønn vil vinneren av en slik klasse ha mye høyere status i mine øyne enn en klasse der de nærmest må rape sammen noen påfyllere for at det hele ikke skal bli flaut. Jeg har selv opplevd dette i karting tidligere. I siste halvdel av 70 tallet var det hendte det at en måtte kjøre kval for å få være med i finalen i 250. Ti år senere måtte en ringe rundt for å lokke med noen slik at det ble klasse. Hvorfor ble det slik ? Jo - kostnadene stod ikke i forhold til sportslig verdi. Dette har etter mitt skjønn noen  ildsjeler ikke fått med seg . Jeg vil nærmest råde de styrende i Norsk Karting til å prioritere bredde/ volum enda høyere for å dyrke frem noen som vil ( ikke må) satse internasjonalt. Politikken må være slik at en bør komme gjennom et nåløye hvor en har bevist at en er så dyktig at en fortjener en noe mer status. Her kunne NBF administrert et elitelag som representerte på internasjonale stevner. Hvis en tenker seg at det satses stort på bredde hjemme så kunne NBF nominert førere til internasjonale klasser og dersom utøver da aksepterte plassen ble det en kontrakt der en fikk et grunnstipend og at NBF betalte startavgifter. Da ville det være status å kjøre internasjonalt. Kvaliteten på førerene ville øke og dette ville i sin tur stimulere til økt bredde.

Et annet moment som vi også bør forbedre kraftig er informasjon. I 2004 er det for diverse klasser ikke pr. dags dato oppdatering senere enn i mai måned. Den som har blitt nedlesset med et tungt ansvar oppi dette er Per G Søvik som på idealistisk basis har dratt dette lasset. Men mange som er representert på hans side har ikke gjort jobben og det trekker ned. Til sammenligning vil jeg fremme følgende forslag : alle leverer inn sin mobiltelefon for en periode på 2 mnd. Da hadde det blitt leven. Årsaken ligger at vi lever i et informasjonssamfunn og blir vant til det. Her vil jeg forresten berømme MY LAPS for en fantastisk flott måte å informere om resultater på.

Terminliste for 2005

25.12.04 Nå er det kommet en mer eller mindre offisiell terminliste .Den er det mange interessante datoer på, for vår del så blir de aktuelle seriene pulverisert med kollisjoner med andre arrangementer. Det som er klart er at vi kjører NM på Varna i det håp at vi skal kvale for en plass til Nordisk som går i Gøteborg. Vi hadde planer om full SørVest Cup men der er andre løp berammet til den helgen Adrian og Vetle skal konfirmeres og i tillegg er det satt opp løp samme helg som Nordisk. Giga Nasjonal er ikke noe heller,   her kommer det kollisjon med løp i Gøtegorg hvor vi har planer om å kjøre oss inn på banen (den 14 og 15 mai). I Giga Nasjonal er det bare 3 løpshelger som da tilsier at det blir noe mer tilfeldigheter hvordan det vil gå. Jeg tror denne listen vil gi ett puff til de som arrangerer enkeltstående statusløp ala Trøgstad. Det eneste Gigaløpet vi vurderer er Nord Vest av den enkle grunn at banen og arrangementet er helt topp. Det første løpet på Klepp er Giga Internasjonalt som betyr at ingen av "mine" får kjøre der , dette synes jeg er helt på trynet at det arrangeres løp hvor store deler av klubbens hjemmeførere ikke skal kjøre. Men det er vel slik sporten skal vokse, ikke forstår jeg. Det eneste håpet jeg har for det stevnet er at det ikke fører til en økonomisk nedtur for klubben, det betyr at Micro og Mini må stille i hopetall for at stevnet skal bli en økonomisk suksess. Jeg tror nemlig at det blir relativt tynt i ICA Jun. og ICA. Den eneste klassen som ser ut til å få rekruttering er vel ICC der det i alle fall er på vei inn lokale førere.

 

I helgen fikk jeg telefon fra Varna der de kunne forsikre om at det skulle være NM i Yamaha den 19 juni. Videre ble det opplyst om trening rundt den 7 mai hvor en kunne trene mye. Dette var en flott nyhet, nå er det bare å få et litt annet opplegg på Giga så er det hele topp. Jeg ser at det diskuteres i forskjellige fora dette med internasjonal klasse o.s.v. Til har jeg følgende erfaring etter lang tid i gamet. Hvis bare bredden blir stor nok vil det blomstre frem førere som ikke er fornøyde med den konkurransen de får i nasjonale klasser og vil da automatisk satse på internasjonal karriere. Å tro at en skal kunne dytte folk mot sin vilje til å bruke mer penger enn nødvendig er naivt.

Vi ble idag presentert en terminliste med et GigaCup opplegg som jeg tror blir en stor nedtur for gokartsporten. I sin iver på å få flere over i internasjonale klasser er det etter min mening gjort noen trekk som er ødeleggende for bredden i sporten. Klassen Yamaha , Rotax og Prod ser ut til å være uønsket i fremtiden, dette vil være med å redusere muligheten til å få flere til internasjonale klasser istedenfor at disse breddeklassene skulle være viktige for rekruttering. Resultatet er også at etter det vi ble presentert i kveld er at NM i Yamaha nå er borte. Men vi fortviler ikke for det og planlegger å kjøre Sør Vest Cup og Sommercup og muligens et par løp i Danmark. Fra mitt ståsted kunne det være interessant å også fått med Nord Vest i Sør Vest Cupen ( Ålesund) og i tillegg Evje . Inntil videre får vi vente og se endelig terminliste fra NBF. Jeg savnet Trøgstad og Elverum på terminlista, dette er synd både fordi baneanleggene er flotte og at arrangørene er gode.

 

TK Racing akivitet 2004

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adrian

Vetle

Ronny

Allan

Jan Kenneth

April

17

KNA Klepp

Sør Vest cup

3

2

7

3

19

 

24

NMK Trøgstad

Giga Cup

6

19

21

13

18 gruppeB

Mai

1

NMK Haugaland

 

 

 

8

5

9

 

29

NAF Kristiansand

Giga Cup

5

29

18

11

8 gruppe B

Juni

19

KNA Nordvest

Giga Cup

4

22

 

 

20

Juli

4

NMK Elverum

Sommer Cup

7

4

 

11

25 gruppe2

 

6

NMK Hønefoss

Sommer Cup

11

22

 

20

20 gruppe 2

 

8

NMK Sigdal

Sommer Cup

10

21

 

24

9 gruppe 2B

 

10

NMK Grenland

Sommer Cup

15

8

 

4

20 gruppe 2

August

7. - 8.

Thy Hanstholm

Nordisk

9

33

 

ID

ID

 

21

KNA Klepp

Giga Cup

1

3

18

5

15

September

4

KNA Varna

Giga Cup

9

31

17

16

22

 

11

KNA Klepp

Supertrening

4

1

6

2

11

 

18

NMK Elverum

Giga Cup

15

7

31

28

9B

Oktober

2

NMK Bergen

Sør Vest cup

2

3

10

2

17

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pallplasseringer

 

3

4

0

3

0

 

 

Antall løp

 

14

14

9

14

14

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Topp10 plassering er fargemerket

SørVest Cup Bergen

Vi bestemte oss for å reise til Bergen i tolvte time, mest for teamets skyld. Men både Adrian og Vetle hadde lyst på mer løp etter at vi hadde vært på Starmoen og avsluttet Gigacupen der. I Bergen startet det dårlig for Vetle idet at motordrevet delte seg etter først runde på tidtakingen. Det å starte bakerst kan være vrient i øsregn, men i andre finale vist Vetle hvilken eminent fører han er ved å starte fra bakerste rekke og kjøre inn til tredjeplass. Fredrik Jordal var i en klasse for seg på det våte føret, men etter han så var Adrian og Vetle i en klasse over resten av feltet. Ellers så kjørte Ronny tidvis svært bra , men diverse uhell hindret bedre plassering.Allan er svært stabil og god i Mini så han er jevnt blant de tre beste i klassen og endte på tredjeplass i Sør Vest Cupen. Jan Kenneth slet med diverse snurringer og er vel litt for tidlig på gassen ut av svingene, men i siste finale løsnet det og han kjørte bra. Stevnet ble gjennomført på en flott måte med tidskjema som holdt selv om været var vanskelig. Det er nærmest et paradoks at de to antatt svakeste klubbene til å arrangere løp, nemlig Bergen og Ålesund har gjennomført de beste løpene i forhold til tidskjema.

På Starmoen gikk det noe opp og ned, vi var forberedt på at det kunne bli harde tak, men at det skulle bli som det ble var vel noe overraskende. Men 7 plass til Vetle var OK selv om han ble presset av banen i andre heat. Adrian ble tatt såpass hardt i første heat at vi ikke fikk reparert karten før til finalen. Da starten han bakerst på 33 startspor og kjørte seg til 15 plass på bare 12 runder. Hadde dette heatet gått så mange runder som annonsert hadde Adrian komt enda flere plasser opp. Men vi er fornøyde med en tredjeplass. Guttene fylte tross alt 14 år nå i vår så det skulle være vårt læreår. Neste år er ennå ikke planlagt så det får vi komme tilbake med når vi har planene klare.

Supertrening Klepp 11 september

Etter en lang godværsperiode fikk vi ekte høstvær på supedrtreningen. Deltakelsen var relativt tynn med totalt noe over 40 karter. Den største klassen var ikke overraskende Mini. Hvem som var blant de beste var heller ikke overraskene, faktisk var den eneste overraskelsen sett fra mitt ståsted at Thorleif klarte å snurre seg bort fra en topplassering. I Yamaha var det ikke mer enn 8 startende, men til gjengjeld var nivået bra. Adrian ble terget såpass at han mistet kontrollen og dummet seg ut med en unødvendig manøver. Heatet etterpå ble han greitt nok plassert bakerst og viste fra den posisjonen hvilken kapasitet han er på Reve, han vant heatet med Vetle på andre plass. Ronny kjørte jevnt og bra med en liten tur i sanden i ett av de innledende heat. I finalen høljet regnet ned og vi håpet bare at arrangør viste mot til å ikke korte ned heatet som var satt til 20 runder. Det ble 20 suverene runder av Vetle , fra pole dra han de førsterunden fra resten av feltet jevnt og trutt. Deretter var det bare å holde konsentrasjonen, noe som mengdetreningen vi har drevet viste var svært nyttig. Jeg håper det kunne vært flere stevner med minst så lange heat som vi nå hadde på Reve. Allan og Jan Kenneth kjørte meget bra, men spesielt Jan Kenneth har mye å hente på holde fokus på riktig spor selv om en havner i trafikk. Men vær sikker det kommer. 

Ved målpassering i Yamaha var rekkefølgen denne : Vetle Kvia, Anders Krohn ( ett sporty innhopp uten trening ), Kristina Kirkhus, Adrian Kvia, Ove Mossige, Ronny Rasmussen, Ari Selseng og Andreas Yndestad. Suveren vinner i Mini var Espen Liseth foran Allan Rasmussen. Forøvrig var det mellom Museus og Adrian Sviland kampen sto i Micro, Adrian ledet lenge, men med en gang det var litt fuktighet i lufta så kom Museus.

Gigacup Varna 4 september  2004

Her har vi aldri kjørt en meter med Yamaha før så det blir spennende. Men vi har jo kjørt banen både med Micro og Mini så det går nok greit. Vi får håpe at været blir av en slik art at det er kjekt å være der. Her på vestlandet er det for tiden noe enormt med veps og det er vel ikke færre på Varna skulle jeg tro. Men vi ser frem til løpet .

Gigacup Klepp 21 august 2004

Så var det hjemmebane for oss og vi var spent på hvordan dette ville gå. Nordisk i Danmark hadde vist at vi kunne kjempe med de fleste hvis bare hellet var der. Adrian og Vetle vant hver sin gruppe i tidtakingen for Yamaha. Allan vant sin gruppe i Mini. Men været var såpass ustabilt at gruppene fikk svært ulike forhold å kjøre under. Jeg foreslo på førermøtet at nr 1 i gruppe 1 og nummer 1 i gruppe 2 ble nr 1 og to alt etter hvem som hadde best tid av de to. Dette burde vi fått inn i regelboka ettersom vi nå har klasser som er så store at deling blir vanlig. Jeg ble også såpass arg på det at noen kjører fra masteren før løpet er startet at jeg poengterte dette overfor arrangør . I tillegg var det tjuvstart i begge innledende heat. Det dreier seg ikke om mye tid men i distanse er det ca 1,4 meter. Dette er i drøyeste laget synes jeg. Det håper jeg blir svartflagg for de som gjør slik senere. Jeg vil også fremheve Jørgen som ledet mange runder før motoren gikk for varm og datt av en stund.  Løpsutviklingen i de forskjellige heatene  viste også at føret gjorde at oppsett og valg av dekk kunne endre plasseringer ganske dramatisk gjennom heatet.

 

 

Nordisk  i Thy Danmark 6 - 8 august

Nå er det fergebilletter og turforberedelser til som er i fokus. Ellers så har vi allerede studert egenskaper til de dekkene vi må bruke på dette spesielle stevnet. Det blir også noe spesielt for Adrian og Vetle idet de skal representere Norge på en finest mulig måte. De har tatt signalene og er i gang med fysisk trening i lag med Anders Krohn . Vetle har syklet 4 mil i dag i tillegg til 1,5 times intensiv trening med både balanse og styrke og spenst. Aggressivitet ble også testet, det er viktig å kunne ta ut "guts når man er sliten.

Lørdag fikk vi trent på vått føre. Vi gjennomførte ett langt pass på slicks i regn for å teste balanse i kart. Det går faktisk meget fort på slicks i regn på Reve. Vi kjørte rundtider på 1,02,91 mot normalt 55 sek hvis det var regndekk. På ett pass med ca 40 runder så var differansen mellom Adrian og Vetle 1 hundredel sek på beste tid . Adrian bremset seg ut av banen en gang mens Vetle var ikke av banen noen gang. Da vi skiftet til regndekk tørket banen opp og det var bare å pakke sammen og ta helg.

Sommercupen 2004

Vi startet turen med fiske på heia mellom Sirdal og Setesdal . Der ble det 5 flotte aurer som gikk rett i panna og ble ett kjempemåltid. Etter oppvasken bar det til Edland på Haukelid hvor vi overnattet. Dagen etterpå kjørte vi til Elverum hvor vi fikk se ett flott baneanlegg. Her ble det nr. 4 på Vetle og 7 plass på Adrian. Allan ble nr 11 i Miniklassen. På kvelden kjørte vi til Eggemoen og rigget seg opp der. Vetle og Anders bestemte seg for å sove ute i teltet her. Det ble sjebnesvangert: for kl 04:30 ble Anders angrepet av en mannevond rev. Følgen av dette spesielle tilfellet ble besøk av VG, NRK + diverse andre medier. Løpet ble litt nedtur i forhold til Elverum , men Adrian kjørte til 11 plass i gruppe 1 og Allan fikk 20 plass i gruppe 1 i Mini. Været ble en utfordring på slutten av dagen. Nå er vi igang med skruing og er lokalisert i Sigdal hvor baneanlegg og sanitæranlegg er helt suverent i forhold til hva som har vært på de to forgående anleggene.

 

Mandag 21 juni

Det var ett flott løp vi var på i Ålesund, faktisk noe av det flotteste arrangement vi har vært på. På tidtakingen sjokket Vetle oss med å kjøre inn til andre aks.-tid som må sies å være knallbra. Adrian ble nr 9. og Jørgen ble nr 14. Det var 22 deltaker i klassen så tidtakingen var absolutt godkjent. I første innledende var Vetle aggressiv nok til å ta teten, men her hadde jeg bommet på å tilbakestille forgasseren etter demontering av gasser i teknisk kontroll. Vetle taklet en håpløs situasjon på en mesterlig måte og fant en innstilling slik at karten gikk sånn noenlunde, dette resulterte i en 4 plass. I 2 heat kjørte han ett solid løp og ble nr 3. og fikk heatets raskeste runde og var innehaver av banerekord inntil finalen ble kjørt. I finalen hadde Vetle startspor 3 og Adrian hadde startspor 6. Jørgen startet på 14 plass. Vetle gjorde en flott start og var med en gang på 2 plass. Etter 2 runder ble han torpedert av Walderhaug på en svært brutal måte og fikk bøyd hele bakakselen, dermed var et kjempeløp fra Vetle sin side over. Adrian på sin side er for tiden sikkerheten selv , så han kjørte sikker og greit opp til en 4 plass og sikret med det 3 plassen i Giga Cupen.

Søndag 30 mai

Løpet på Evje gikk i kjempeflott vær og stor deltakelse . I TKR var det Adrian som var den beste føreren, ellers så kjørte Allan svært bra i Mini. Allan kunne vært enda lenger fremme med færre førerfeil, men her må det i rettferdighetens navn sies at han er den yngste i klassen og har tiden for seg. Det som jeg til nå har erfart er at det å komme blant de 10 første på det jevne gjør man normalt ikke første året man er i klassen, men om man er der oppe og lukter på slike plasseringer så er man med i toppen neste år hvis en bare trener nok og kjører masse løp. Jørgen og Ronny kjørte godt under hele stevnet og hadde evnen til å komme i mål. Vetle derimot som den optimist han er trodde at han skulle kjøre seg frem bant teten på få runder og hadde kjørt seg opp 6 , 7 plasser på to runder og endte i geografien da farten ikke sto i forhold til grep og sving. Men vi får se neste løp om det ikke retter seg opp og at han kommer til mål.

Mandag 10 mai

Vi hadde en flott tur til Evje i helgen , det var flere tilhørende Klepp som var der . Vi fikk kjørt på all slags føre fra øsende regn til skyfri himmel og 25 grader i sola. Det var ikke mange aktive som var der totalt sett men vi fikk bra utbytte av turen. Dessuten er Evje noe av det morsomste å kjøre så sjåførene likte seg svært godt. Vi gleder oss til Gigacupløpet som skal kjøres der den siste helga i mai.

Søndag 18 april

Dette ble det eneste løpet vi deltar på i Sør Vest Cup. 2.plass til Vetle.

Lørdag 10 april

Treningen de siste to dagene viser at vi er der vi skal være, nemlig bare et par tusenteler fra banerekorden. Vi har også fått testet ut våre motorer slik at de nå er tilnærmet like. Det synes allikevel som det kan være mer å hente av chassis da det viser på loggingene at karten er nervøs på enkelte partier. Dette er bare utfordringer og koster mer arbeid enn penger å få i boks. Det må brukes enda mer tid på analysering av data. Vi har slitt litt med overgang fra lav til høy på forgasserene , som dere forstår er det mye å lære når man begynner i en ny klasse. Vi får håpe at etter første sesong så kan vi fighte med hvem som helst.

Lørdag 27 mars

Vi startet med det oppsettet vi til nå har funnet best og det fungerte svært bra. Vetle ble etter to pass såpass syk at han ble kjørt hjem for å hvile. Adrian, Jørgen, Ronny og Allan fortsatte i det flotte vårværet. Adrian fikk ødelagt styringen og karten var ikke til å kjøre med etter dette uhellet, videre så sliter vi med å finne ut av noen finurlige saker med Jørgen sitt oppsett, men jeg mener vi er nær ved et gjennombrudd her. Ellers så er konsentrasjonen på å få kilometer i setet. Allan klarte å konsentrere seg om riktige turn in punketer og det gav utslag i mye bedre kjøring fra han. Alt i alt ser tingene svært bra ut men det er også klart at vi må kjempe noe vanvittig hvis vi skal ha mulighet til å vinne løp.

I dag den 20 mars har vi fått nok en flott dag med masse kartkjøring. Det i Mini og Micro det er størst aktivitet, men det var 4 stk i Yamaha også. Etter flere dager med mye vind var banen relativt glatt . Vi har noen unoter å plukke vekk fra våre førere, men uten at det er noen trøst så har også andre litt å gjøre der. I Mini må en få lov å si at Thorleif fra CRG Teamet dominerte. Nå er det bare 4 uker til første løp som er 1.runde i SørVest Cup så det er bare å trene .

 

 

Vi er nå i full gang med å bygge de kartene vi skal kjøre i 2004. Det er spesielt Yamahakartene som til nå har fått oppmerksomheten, men det går ikke lenge før Allan sin Micro er modifisert til Mini. Vi jobber med å få rasjonelle løsninger som gjør at kartene skal være lette å drifte. Det er originale Brembo tvers igjennom på bremsesiden. Jeg legger inn noen detaljbilder så dere får se.

 

 

              

                                TKR kjedeskjerm                                                                                            Tor Arne fikk Cadetti

 

 

TK Racing aktivitet 2003                                                                               

 

 

 

                            

                                                           

 

Statestikk over plasseringer i sesongen 2003 for TK Racing Junior Team          

FORMEL K Klasse

  Mini

  Mini

  Mini

 Yamaha

 Micro

 Dato

Arrangør

Status

Adrian

 Vetle

Ronny

Jørgen

 Allan

Supertrening Klepp

 

2

1

 

3

 

26.apr

KNA KleppKarting Klubb

Gigacup

2

1

29

12

6

03.-04.05

KNA Varna Motorsport

N-cup

 

 

 

 

 

24.mai

NMK Modum & Sigdal

NM FA

 

 

 

 

 

31.mai

KNA Indre Østfold

Gigacup

10

4

33

23

8

07.-08.06

KNA Vestoppland

N-cup

 

 

 

 

 

14.-15.06

KNA Varna Motorsport

NM Yamaha, ICA jr., ICA, ICC

 

 

 

 

 

21.jun

KNA Vestoppland

Gigacup

9

10

25

23

12

28.-29.06

KNA Indre Østfold

Viking Trophy

 

 

 

 

 

06.jul

NMK Gjøvik

NMKs Sommercup

7

30

 

25

 

08.jul

NMK Modum & Sigdal

NMKs Sommercup

3

4

 

30

 

10.jul

NMK Grenland

NMKs Sommercup

4

2

 

30

 

12.jul

NMK Trøgstad

NMKs Sommercup

23

2

 

39

 

02.aug

NAF Msp. Ringerike

 

 

 

 

 

 

09.aug

NAF Rennebu

 

 

 

 

 

 

16.aug

NMK Bergen

Gigacup

3

2

26

27

6

23.aug

NMK Molde

 

 

 

 

 

 

24.aug

KNA Nordvest

 

 

 

 

 

 

30.-31.08

NMK Modum & Sigdal

N-cup

 

 

 

 

 

06.sep

NMK Varna Motorsport

Gigacup

10

12

34

18

12

13.-14.09

KNA Klepp Karting Klubb

N-cup finale

1

2

11

6

19

19-20.09

NAF Msp. Ringerike

 

 

 

 

 

 

27.sep

NMK Trøgstad

Gigacup finale

1

?

?

23

11

04.okt

KNA Varna Motorsport

 

 

 

 

 

 

Supertrening Klepp

 

6

1

5

3

1

 

 

 

 

 

 

 

Kjørt antall løp

 

13

13

7

13

7

Antall løp på pallen

 

6

7

0

2

1

Teamets pallplasseringer

TKR var på pallen i 9 av 13 løp

9

 

 

 

 

 

Det nye kjøreutstyret for 2003-01-21

TK Racing aktivitet 2002

15.03.02  I dag blir det siste forberedelser før morgendagens testing . Været blir vel noe dårligere enn tidligere antatt.  Thomas blir opptatt med andre gjøremål , dermed blir det kjøring for Thorleif, Andre, Adrian, Vetle og Jørgen.

16.03.02  Treningen i dag startet med dugnad, dommertårnet er oppgradert med nytt fint parkettgulv. Etter dugnaden var det ut i et kaldt blesete vær for å få i gang kartene. Treningen forløp uten noen overraskelser , men det var en kaldfornøyelse for førerne. På de nye CRG kartene var det problem med bolten som holder støtfanger løsnet på begge kartene, dette fikser vi med lockwire til neste trening.

17.03.02  Det er klart at det blir treningsleir for interesserte på Klepp den 25, 26 og 27 mars. Magnus kommer til å være tilstede med deler. Det forøvrig åpent for alle klasser, men det forventes vel mest deltakelse i Micro, Mini og Yamaha. Det er også et håp om at vi kan ta i bruk våre nye dataloggere til denne treningen.

18.03.02 Treningen i påsken blir sannsynligvis siste mulighet til å kjøre på eksisterende bane, den skal nemlig bygges ut. Derfor blir det verdifulle data for de som vil sammenligne med fjoråret .Vi håper at det blir så god deltakelse at alle får godt utbytte av kjøringen.

19.03.02  OBS !  OBS !      Treningsleir på Reve 25, 26 og 27 mars 2002

Vi starter mandag kl. 10:00 med fri trening som kjøres klassevis. Treningspassene blir på 20 minutt for hver klasse. Vi kjører sammen de klassene det er naturlig å kjøre sammen. Det vil også bli mulighet for overnatting for de som ønsker det. Om det blir åpent i kafeen er ikke avklart, men vi forsøker å få til noe. Et mer fullstendig tidsskjema vil bli publisert på denne siden i morgen.

20.03.02   I dag kan vi bekrefte at banen blir utbygd rett over påske. Det betyr at det blir siste mulighet til å kjøre opprinnelig bane nå på treningsleiren. Det blir også anledning til å få karten veid på hjørnevekter for de som vil betale.

Pris trening for ikke-medlemmer                         kr. 100,- pr dag  

Pris for veiing på hjørnevekter  (tirsdag)            kr. 300,-pr.kart

Alle som skal veie må melde seg på til Torbjørn Kvia før mandag kl.16:00 ( send gjerne mail til "  kvia@online.no "  (alle inntekter går til Klepp Kart Klubb) For de som er debutanter gjør vi oppmerksom på at kartene MÅ merkes etter reglement.

22.03.02  Det er nå begynt å komme bestillinger på veiing til tirsdagen. For de som ikke vet hva dette innebærer kan jeg fortelle at kort sagt så er det en justering av marktrykk akselvis, det er klart at det å kjøre en kart som har stort marktrykk på venstre framhjul og høyre bakhjul er nesten som motorsykkel med støttehjul.

25.03.02 Første dag av påsketreningen er unnagjort, været ble kanskje den største utfordringen. Det ble både vått og kaldt, men vi var faktisk en del entusiaster som trosset været og kjørte både mye og etter forholdene fort. Det var to Micro, tre Mini, to Yamaha og to ivrige Rotax Max førere. Vi avsluttet dagen med kake og pizza i dommertårnet, anledningen var at Adrian og Vetle fylte 12 år. Hvis været blir like dårlig i morgen satser vi på veiing og kanskje litt teori. Den eneste føreren i TKR junior teamet som ikke trener er Jørgen som ferierer på Østlandet. Det er også moro å se de unge i micro og mini hvor god kontroll de har over karten på det glatte føret, balansekunsten er imponerende. Oppsettet som de forskjellige kjører med er fra rimelig samme som alltid til radikal forskjell fra tørrværoppsett. Det viktigste med så intensiv kjøring vi legger opp til disse dagene er nok allikevel å ta seg tid til å utforske fremfor å kjøre mengdetrening. Resultatet av slik eksperimentering blir gull verd når en kommer på løp.

26.03.02 I dag har det vært en kjempedag på Reve, det var aktivitet helt til solen begynte å synke i havet. Bildene som  jeg publiserte tok det for lang tid å få frem, derfor er de midlertidig fjernet. Sorry !

Thorleif fikk skikkelig fart på CRG en etter motoroverhaling og oppjustering av tenning. Det virket som om Adrian, Andre og Vetle var svært jevne, dette blir spennende når alvoret er i gang. Ellers så var det slik at alle slet mye på kjeder og drev, kanskje er det all den fine sanden på banen som gjør det. Noen lærte vel også at hvis en piner inn litt for mye på bensin( og olje) så skjærer det til slutt. Men han tok det med godt humør i det fine været.

27.03.02 Dagen ble nesten like bra som tirsdagen, men det var litt kaldere. De fleste hadde det samme problemet, nemlig en vanvittig kjede og drevslitasje. Det mulig at mye vind i vinter har lagt igjen så mye fin sand at det blir bare slipepasta, da er det slik at jo ferskere smøring og mengde av drevfett jo mer sand samler en. Det var en som kom utpå med helt nytt utstyr og ødela både drev og kjede i løpet av 10 12 runder. Ellers så ble det veid opp 4 karter med hjørnevekter i dag, tre av de var nesten som motorsykler å regne. Største avvik mellom bakhjulvektene var på hele 12 kg, dette er noe som merkes når en kjører utpå igjen.

28.03.02 I dag er dagen brukt til å rydde i verksted og til å rett og slett slappe av. Vi forbereder oss til kjøring på lørdag, Rune Flood reklamerer med fint vær på Evje, men vi tenker å reise dit når banen på Reve er til ombygging. På lørdag kommer også Jørgen til å kjøre, jeg fikk en pling i telefonen om det i dag.

29.03.02 Den gamle motoren til Vetle er moden for overhaling den har faktisk aldri vært demontert siden den var ny, men nå er det på tide med nye lager og simmerringer. 

Motoren er nå overhalt og veivlagrene var i en meget dårlig forfatning, de har rett og slett fått for lang gangtid. Simmeringene ble også byttet selv om de så bra ut. Det blir spennende å prøve motoren i morgen, det den første gangen denne motoren har vært demontert siden vi tok den bruk for nøyaktig to siden.

30.03.02       Dagen startet med drømmevær, skyfri himmel og vindstille. Vi var i gang med kjøringen før klokka 11 og førere og hjelpere trivdes som bare det. Jørgen sleit med å få den nye motoren til å gå reint, alt tyder på et forgasserproblem. Været endret seg til disig og gufsende kaldt vær, men de fleste holdt på til kl.15 før en pakket og stakk hjem for å varme seg. Vi kjørte rett til verkstedet hvor jeg jobber og så strippet vi kartene for rengjøring og kontroll. Petter kom bort med en liten sveisejobb på festene til sidepongtongene. Det ble kveld kl 18:30. Neste dag med kjøring blir på mandag andre påskedag.

01.04.02 Vi kom til Reve i fint regn (yr), men det skein faktisk opp. Det var gledelig mange karter på banen i dag og masse fin kjøring. Adrian og Andre viste seg som de sterkeste i formel Mini, Vetle var litt humørsyk og følgelig ustabil i kjøresettet. Men det må sies at han kvittet seg med når vi gikk ned til bare en caliper på bremsen. Han var litt usikker til å begynne med , men det kom seg fort. Et annet positivt element var at Petter fant feilen på Jørgen sin motor, nå ble det fart på sakene. Thorleif er også blitt svært stabil i Micro-klassen, og det går svært fort. Joar slit noe for å holde følge, men han er ikke rutinert nok til å kjøre max i svingene ennå. Vi fikk kjørt både på regn og tørt føre med de endringene dette medfører i oppsett så utbyttet av dagen var bra.

02.04.02 En viktig opplysning til de som følger med på siden : DET BLIR TRENING PÅ LØRDAG OGSÅ. Baneutvidelsen blir først på mandag den 8. april.

06.04.02  Dagen ser kl. 08:30 ut til å bli en sjelden flott dag med vindstille skyfri himmel. Jeg kan også opplyse at det blir lisenskurs på onsdag 10.april kl 18:30 i klubblokalet på Reve. Jeg vil da anbefale alle som kjenner noen som burde eller skal ha kurs å minne de på det.

For en kjempedag, på alle måter. Sportslig var det en stor opptur for de fleste i juniorteamet. Jeg vil allikevel fremheve Andre, Adrian og Thorleif for kjempefin kjøring. Vetle må bli litt roligere og Jørgen må vel bli litt tøffere. Den nyoverhalte motoren til Joar så også ut til å gå bra. Vi fikk også gang på loggingen til Thorleif så nå er vel de opptatt resten av helgen. Det ble også populært å vente til slutt med dugnaden, det ble gjort i en fart når det var så mange som bidro med sin innsats. Så nå er det klart for TS en til komme med maskinene og få fart på baneutvidelsen.

07.04.02 Dagen er benyttet til å ta en fullstendig rengjøring av kartene, det innbærer å strippe ramma for alt karosseri, hjul, motor, drev og kjedeskjerm. Så vasker vi alt separat og pusser opp, vi trekker også over de mest vitale bolter på motor. Tenning og forgassere kontrolleres, samt at vi plukker innsugsdemperen og vasker den skikkelig. Eventuelt dårlig bolter, muttere etc. skiftes ved den gode inspeksjonen man får når alt er HELT rent.

13.04.02 Vi har i dag utført full setup på kartene. Det ble oppdaget noen ukurante vinkler og hjørnevekter. Trackingen var heller ikke noe å skryte av. Men ved hjelp av en hel dag med måleutstyr og vekter er det nå veldig bra. Det er faktisk mye arbeid bare det å legge til rette for vekter og full setup. Vi jobber innenfor toleranse på en tidels millimeter pr. meter. Tilfredsheten med jobben er større jo høyere nøyaktighetsgrad en opererer innefor, jeg må også presisere at repeterbarheten blir på en måte fasiten på at vi har vært nøyaktige nok. Dette er nok ikke den raskeste måten å bli konkurransedyktig på, men idet vi er på likefot med andre motormessig er vi svært konkurransedyktige. Vi tenker langsiktig, og det skal være bærebjelken i vårt arbeide.

16.04.02 Det er en smule frustrasjon her i leiren om dagen, jeg er sykemeldt p.g.a en stiv aksel og har fått kortisonbehandlinger for det. Dette er ikke noe tess, trøsten får være at banen på Reve er under ombygging og at det er halvannen uke til sesongåpningen på Varna. Men for å ikke miste fokus så har vi utviklet et nyttig regneark som skal hjelpe oss å holde orden på diverse fiksfakserier vedrørende kartene. Dette innebærer et aktivt verktøy som skal hjelpe oss å ta de riktige beslutningen ut fra de data vi samler på kartene. Så har jeg en oppmodning til alle kartinteresserte som bruker Revebanen:  MØT OPP TIL EN KJEMPEDUGNAD PÅ LØRDAG 20 APRIL

17.04.02 Jeg og Petter Stabel var på befaring av den nye banetraseen på Reve nå i kveld, det ser aldeles nydelig ut. For de som kjører må jeg bare si at dette blir helt MAKS. Det skal asfalteres i morgen, slik at tidsplan følges og vel så det. Neste uke kan det være aktuelt å kjøre hvis dugnadsarbeidet er ferdig. Det er nemlig en betingelse for å starte trening på banen.

22.04.02 Banen på Reve er faktisk fiks ferdig, dugnadsånden var på topp. Så for de som ønsker og kan er det mulig å trene allerede i morgen. Vi i TK Racing velger å heller forberede oss til Varnaturen til helgen. Langtidssværmeldingen sier at det skal være regn til helgen.

27.04.02 For å si det akkurat som det er : på Østlandet regner det som bare f.. Vi er på Varna kartbane ved Moss og kjører første løp i Giga- Cup og Norges-Cup. Det har vært noen kontroversielle møter her fordi det kunne ikke leveres dekk til alle Yamaha førere, men etter litt diplomati så viste det seg at det fantes dekk allikevel.

Det ble en suksessrik dag for Thorleif med en kjempefin 9.plass i finalen for Microklassen. Andre viste også at med fornuftig og klok kjøring er det de beste resultatene kommer. Han presterte en kjempeflott 14 plass av mer enn 40 deltakere i Miniklassen. Adrian og Vetle ble påkjørt i finalen og endte dermed i sandfella. Jørgen ” sleid ” med noen museumsdekk, men det var ikke nye å få tak i. Dette er noe de som styrer systemet må ta tak i slik at vi konkurrerer på like vilkår. Joar fikk også godkjent sitt debutantløp.

01.05.02 Det gjenstår nå bare litt justeringer før banen på Reve er godkjent for å trene på, etter det jeg har forstått er det avstand til jordvoll og litt småjusteringer av nivåer på avkjøringssoner som blir endret på. Med overveiende sannsynlighet blir det trening på lørdag formiddag for kart, mens det på ettermiddagen er bortleid til motorsykkelkjøring. Ellers er det som kjent supertrening i Haugesund for de som har anledning og lyst til å være med der. Vi er nesten ferdige med kartene etter sist helgs regnvær i Moss.

06.06.02    Kartene står ferdig oppusset og klar til kjøring, vi trente på den nye banen på Reve på lørdag formiddag og førerne var helt i 100. Her har Oddbjørn & Co gjort en kjempejobb – gratulerer med resultatet. Vi skal ikke trene før på lørdag fordi i morgen kveld er jeg opptatt med forberedelser til en tur til Anderstorp hvor det skal testes Formel 1 biler for noen få utvalgte. Banen på Reve har nå fått de elementene som mange mente manglet fra før.

10.05.02    I går på Himmelspretten ble det en sjelden flott dag på Reve. Det var full sommer og nesten vindstille. Banen ble besøkt av både mange personer og diverse kjøretøyer. Avkarter var det Micro,Mini,Yamaha og ICC som kjørte. Av andre større kjøretøyer kan nevnes Ferrari, Maserati,Porsche, Alfa ( Oddbjørn) Formel Opel Lotus, og masse andre fine biler. I Miniklassen ser det ut som Adrian har et lite overtak på Andre og Vetle. Om det er motor dekk eller fører vet vi ikke før dataloggingen som er svært etterlengtet er på plass. Vi i teamet satser på testing igjen allerede på lørdag. Neste helg er det planen å reise til Evje for å teste en uke før løpet som skal gå der.

20.05.02 Dagen er brukt til å finpusse på kartene, slik at alt skal være tipp topp til løpet på Evje. På grunn av sykdom er det i år ikke trent på Evje som planlagt, men det går nok fint allikevel. Andreas er på Evje i dag og plasserer Ivecoen fordi han fær til Japan på torsdag morgen. Men vi skal nok fikse det for Andre allikevel vi.

23.05.02 Forberedelsene til løpet på Evje er i full gang, det blir litt spesielt denne gangen fordi Andreas ” he totla sæg te Japan ”. Men vi skal få gang på Andre` likevel. Etter værprognosene å dømme så blir det en våt lørdag på Evje, så det blir nærmest en reprise fra Varna. Vi reiser fra Nærbø ca. kl 14 i morgen og er da på Evje 17:30. Da er det akkurat som på sirkus, opp med telt og på plass med utstyret. Thomas må ha dekk til sin kart, mens de andre er godt utstyrt på den siden. Så er det bare å kjøre ” just så de braga”.

26.05.02 Dramatikken til Gigacupstevnet startet med at Petter fikk velt med helgeren, det var kombinasjonen telehiv og skarp sving som var årsaken. Stevnet ellers ble b[de opptur og litt nedtur.I micro fikk Thorleif dommerens vrede og ble disket i finalen. Men vi satser knallhart til Reve isteden. Mini derimot ble bra, 7plass Adrian, 13plass Vetle, 18plass Andre, 28plass Thomas og det var 34 deltakere. Det var nok Jørgen som overrasket meg mest med å kjøre fra 24 startposisjon og til en 12plass i mål i det ene heatet. Men Jørgen er en gentlemansjåfør derfor la han seg fint i køen i finalen, slapp vel også forbi etpar karter ved å åpne innsiden formye. Teamet har også fått noen seriøse testoppdrag i løpet av helgen. Stevnet på Evje forløp veldig greitt i forhold til tidskjema, men plassen får desverre en minus når toaletter må stenges fordi det er full septiktank.

01.06.02 Aktiviteten på Reve var svært god i dag, men de flittigste jobbet dugnad både torsdag og fredag. De verste unnasluntrerene er allikevel de som kommer til banen med karten i hengeren og oppdager at det er dugnad så snur de og reiser hjem. FYYYYYYYYY. Det er godt at det tas tak i det som bør gjøres og at det faktisk blir gjort. Det ser nå svært bra ut og anlegget presenterer seg på en utmerket måte. Det er vel kanskje bare en oppussing av kafeteriaen som hadde blitt prikken over ien. PS tilleggsrelene ligger nå på websiden til KKK.

KNA Klepp Karting Klubb

05.05.02 Tirsdag kveld var det stor aktivitet på Reve, det kom kjørere fra både fjern og nær med løpet som skal være til helgen i tankene. Det som viser seg er at det må nok fikses noe på fyllingen i den nye sjikanen fordi det altfor lett dras ut singel i banen. Ellers tror jeg de fleste synes at den nye traseen er svært bra. Vi i TKR Teamet fikk  masse bra informasjon på treningen i går kveld, men vi sliter med å få til motoren til Andre. Dette får vi se om kan løse seg med litt justeringer. Både Adrian og Vetle var innblandet i uhell, Vetle var den skyldige i sitt tilfelle mens Adrian ble påkjørt. Så nå er det full fiksing på lett skadde karter. Ellers så er vi svært spente på dataloggerene som vi regner med å montere på torsdag kveld. Vi kommer til å være lokalisert på Reve fra torsdag kveld regner jeg med.

11.06.02    Løpet på Reve ble både oppturer og nedturer. Innledningvis var Adrian i slag med å prestere topptider inklusivt å vinne aksen med knappest mulig margin:  ett tusendels sekund. I innledende ble det en 2plass og en 5plass på Adrian, dette resulterte i 2startspor i finalen. Starten gikk fint og han fikk en grei 3plass som utgangspunkt, men i runde 3 ble det litt trangt i den nye delen av banen og Adrian snurret. Nå var det Andre , Vetle og Thomas som skulle forsvare teamet. Det endte opp i en kamp om 9 og 10 plassen mellom Vetle og Andre hvor Vetle trakk det lengste strået. Thomas knuffet med en og endte nærmest under startplattforma med en forstuet arm. I Microklassen fikk Thorleif først problemer med at svinghjulet vred seg, etter å ha fikset dette så alt svært bra ut , men etter 3 runder i finalen var det tydelig at motoren fikk forlite bensin og han tapte fort terreng. Vi får slå tilbake på dette i neste omgang. Jørgen kjørte et solid stevne i Yamahaklassen, men det er et stykke til en topplassering. Det må allikevel fremheves at fremgangen til Jørgen er svært bra, han klatrer trutt og jevnt på resultatlistene. Teamet er svært CRG dominert , men nå har Gravdal Motor stilt til disposisjon ett chassis fra Birel som vi skal i gang å teste. Dette chassiet er annerledes oppbygd og vi vil kjøre det med ekstremt lavt tyngdepunkt og smal t oppsett. Vi kommer tilbake med rapporter underveis i denne testen.

14.06.02    Vi har nå kjørt de første rundene med Birel på Reve, det virket svært lovende. Det er allikevel ikke helt relevante tider fordi karten var for lett i testen. Allikevel må det kunne nevnes at for aller første gang er det med en Mini kjørt under 50 sek. Pr runde. Tidtakingen ble under det siste stevnet vunnet på 50,669 sek. Til helgen vil Andre Eide i TKR kjøre karten på Gjøvik. Vi vet hav han kan prestere i forhold til de andre førerene i teamet så det blir spennende å se. Videre må det nevnes at det er Andre som ligger best an i Gigacupen av våre førere med en niendeplass i serien. Målsettingen er at vi når året er slutt har en blant de 6 beste, det er også et realistisk mål.

21.06.02    Vi er nå innstallert i depoet på Elvedalen, maten er fortært , men det fortsatt litt rødsaft igjen. Været har vært vekslende i dag, fra regn til sol og tilbake igjen. Som vanlig regner vi med å starte på regndekk, vi er tross alt på østlandet.

27.06.02    Spøke med været kan være fatalt, etter at vi kom fra Gjøvik har det nesten vært rene høstværet på Jæren. Vi får håpe at det kan bli like fint vær under Sommercupen som i fjor, men det gjenstår å se da. Sportslig er det Thorleif som presterte det beste resultatet i TKR på Gjøvik, men all honnør til til både Andre og Jørgen. Adrian og Vetle er inne i en dårlig periode vedrørende det å komme i mål.

14.07.02    I dag er vi kommet hjem fra årets sommercup i gokart. Det var løp på Gol, Gjøvik, Sigdal og Skien i løpet av en uke. I motstning til fjoråret ble det atskillig mer regn dette året med et klimaks i Sigdal hvor himmelen nærmest åpnet seg. Vi i teamet hadde både medgang og motgang , men totalt sett var det et løft opp fra fjorårets resultater. Tar en i betrakning antall deltakere i respekive klasser var resultatet svært bra. Arrangørene fikk slite med store startfelt og en del dårlig vær, men personlig vil jeg få lov å fremheve arrangmentet i Sigdal som det beste. Arrangørstaben som fulgte hele veien synes jeg virket samkjørte og hadde godt tak på det de skulle stelle med, fremforalt at de var akive for sikre så ren kjøring som mulig. Det at jeg måtte følge en av mine egne til juryrommet var både på sin plass og greitt. Det er allikevel en lei ting som dukket opp som lyn fra klar himmel på avslutningsdagen, den faste legen som har fulgt sommercupen takket for seg og ville ikke være med flere år. Jeg vil gjerne si at alle førerene i teamet var flinke til å komme i mål, og det gav resultater.

Det var nye krefter som måtte til for å få fart på sakene under årets sommercup. Det var noen lure triks som nå dukket opp.

31.07.02  I går kveld ble det en kjempekveld på gokartbanen på Reve, været var kanonbra og det var stor aktivitet. Det var også minst 3 nye førere som prøvde seg i finværet. Klubbens nye Cadetti kom på banen i tillegg til to nye sjåfører fra Hellvik. Det ble kjørt både mye og fort i miniklassen, her gror det virkelig. Etter å ha testet tenning på sist trening var vi nå i gang med forgasseroppsett og det fungerte veldig bra. Vi tar i kveld en gjennomgang av alle data fra loggeren for å se hva som fungerte best. Neste testdag nå blir en chassistest der vi skal teste Birel mot CRG hvor vi benytter samme motor og samme sett dekk og samme fører for å se hva forskjellene egentlig er. Dette blir en heldagsaffere utenom ordinær trening.

07.08.02 Tirsdagstreningen ble en suksess for oss i TKR når det gjelder Miniklassen, det ble kjørt under gjeldende banerekord med klar margin av både Adrian og Vetle. Andre kjørte også flere runder under 51 og registrerte fremgang. I Micro sliter Thorleif med ett eller annet, men med litt hardere fokus på akkurat den karten så må målet nå være at også den går som ett fly før vi reiser  til Varna den 7 september. Det som viser seg å være tilfelle i Miniklassen er høyt fokus på chassissetup og pinlig nøyaktighet på forgasserinnstilling og tenning. Det er allikevel også slik at føreren må være på offensiven for å prestere gode tider.

09.08.02  Kvelden i går ble brukt til å gjøre setup på Thorleif sin Microkart. Vi sleit med å få den som vi ville, og problemt var cambervinlene i kombinasjon med toe in/out. Her tror jeg at vi bør finne en fiks måte å fiksere forhjulene slik at de står riktig . Det viser seg også at toe in/out varierer med flere mmmed og uten fører. Dette bør de som har forstillingsverktøy som brukes på kart som står på tralle bite seg merke i. Den justering som de gjør er bare sånn omtrent. Ellers så har vi i TKR nå stort fokus på friksjon.

11.08.02    Apropos hjørnevekter tracking og vektfordeling så var vi involvert i å justere en kart som i utgangspunktet skal være produsert etter svært presise toleranser. Virkeligheten var noe helt annet , hjulvinkler var så som så og vektfordelingen var nærmest helt på tur. Det jeg prøver å formidle er at flere må satse på skikkelig setup på kartene sine.

13.08.02    Treningen i går ble godt besøkt og det er spesielt gledelig at det mange nye som fatter interesse for sporten. Ellers gikk treningen som forventet helt til vi fikk enstygg kollisjon som burde vært unngått. Heldigvis ble det ikke personskader så vi får legge det i minnet og tilstrebe at slike ting ikke skjer igjen.

05.09.02    I kveld har vi klargjort kartene til løpet som skal kjøres på Varna Kart Ring til helgen. Vi reiser til Moss i morgen kveld, vi har med oss  Thomas som mekaniker til denne turen . Håper også at vi kan komme med en rapport underveis.

09.09.02    Løpet på Varna ble en opptur for oss, Vetle med 4.plass, Jørgen på 14.plass og den noe uheldige Adrian på 32.plass. Det må allikevel sies at det var Vetle som var den som imponerte mest med både sikker og dristig kjøring gjennom hele stevnet. Jørgen gjorde et smart trekk på tidtakingen og la på slicksdekk som  igjen resulterte i en 7. plass . Vetle hadde 4.plass på tidtakingen og Adrian hadde en flott 10.plass av 35 deltakere.

 

26.09.02 Onsdagskvelden ble brukt til setup på kartene nå før Evjeløpet. Det viste seg at det var en del å justere på Vetle sin kart. Dette var også en naturlig følge av at det måtte byttes noen komponenter etter en rundvelt. Ellers så er nå kartene tipp topp til helgen. Vi har også fått skikkelig fart på Thorleif sin Micro så det kan bli interessant å se hvordan det går.

29.09.02    Vi er kjempefornøyde med helgen sett under ett. Teknisk fungerte alle kartene svært bra, kjøremessig var det både oppturer og nedturer. Men det er som det skal være, hvis vi begynner i Micro så må det sies at Thorleif absolutt var med, han gikk ut i finalen fra en kjempegod 9.plass . Jørgen kjørte greitt men er vel ikke alltid aggresiv nok til å komme forbi, men han er som han var i Mini svært jevn. Adrian kjørte et solid løp med 7plass i første innledende og en 4.plass i andre, det eneste som manglet for at det skulle blitt enda bedre er det nødvendige hellet som må være tilstede.

Vetle var allikevel i en klasse for seg, vant tidtakingen som eneste fører under 52  med tiden 51,972 . Deretter vant han ett meget jevnt oppgjør i første innledende. Det andre innledende tok han starten i ,men kom veldig fort på defensiven og tapte terreng, dette resulterte i at han i kamp om plasseringen gikk av banen fra en femteplass og ble stående. Ved sjekk av karten fant vi fort hvorfor den ikke gikk så bra som forrige heat. Det var svanehalsen som var løsnet. I finalen kjørte Vetle igjen et nærmest suverent heat, se bare på disse tidene : lap1 55,532 lap2 52,580 lap3 52,184  lap4 52,420  lap5 51,734  lap6 52,272  lap7 52,266  lap 8 52,122  lap9 51,724  lap10 51,580  lap11 51,484 og lap 12 med 51,880.  Han tok faktisk igjen tetklynga den siste runden. For en dag vi hadde.

Vetle med løpets profil plankett

Til lørdagens Supertrening på Reve er vi rimelig godt forberett, vi testet hele tirsdagen på den nye sløyfa som nå skal kjøres. Banen er nå uten sjikaner og er med det betydelig raskere enn før. Vi kjørte på beste runde 47,800 sek og det er nesten 2 sek bedre enn gjeldende banerekord. I øsende regn på lørdag ble samme banetrase kjørt på 59,164 . Alle disse tidene er Formel Mini og vi har kjørt med Vega regndekk og Maxxis slicks. Maxxisdekkene er nå kjørt mer enn 400 runder og holder ennå et par hundre runder til. Dette er utrolig når de i tillegg fremdeles produserer svært gode rundetider.

For en flott dag TK Racing fikk på Reve i går. I Micro stod det mellom Thorleif og Gunnleif Kvål, der Gunnleif trakk det lengste strået. Men Thorleif var bare en kartlengde bak over målstreken og fikk dermed en flott andreplass. I Formel Mini må jeg i all anstendighet få lov å si at det dreide seg faktisk bare om Vetle og Adrian. De distanserte Ole og Pål Varhaug såpass at de hadde i realiteten ikke en sjanse utenom å være med og fighte de første tre-fire rundene. Midtveis i heatene stod kampen kun mellom Adrian i Birel og Vetle i CRG. I finalen var det Vetle som fikk lurt seg forbi og klarte å holde Adrian bak seg med bortimot ufine metoder, de konkurete knallhart må en kunne si. I Yamahaklassen stilte både Andre og Jørgen til start. Begge kjørte jevnt og stødig gjennom stevnet, dette gav også gode sluttresultater med 3 plass til Andre og 4.plass til Jørgen. I Micro deltok det 5 førere, i Mini var der 15 førere og i Yamaha var det 11 førere. Supertreningen ble greitt gjennomført og for treningens skyld burde vi hadd flere slike arrangement i året.

Lørdag 19.oktober kjørte vi et par treningspass på en noe amputert bane. På søndagen var det billøp slik at betong klosser hindret oss i å kjøre hele banen. Thorleif har nå konvertert til Mini og så ut til å trives med litt mer fart. For både Adrian og Vetle  var det tekniske problemer. Adrian testet en annen motor og etter eksaminasjon hjemme viste det seg at det var lekkasje i innsug. Hos Vetle var det de berømte gjengene på eksosstussen som ikke ville mer. Allerede lørdag kveld var kartene klar igjen så det er bare bagateller. Vi kommer til å teste så sant baneforholdene tillater det frem til jul. Det blir også spennende på hva som kommer til å skje på dekkfronten. Denne avgjørelsen er sagt skal tas i november.

Vi er nå inne i en periode hvor det er neste sesong som står i fokus og hvordan skal den arte seg. Jeg må først avklare hvem som skal være med i TKR Junior Team og så får vi legge opp en plan etter det. Vi har i år bevist at det går an å hevde seg mot hvem som helst og hvor som helst, det vil si at respekten for de som er eldre og tilsynelatene mer rutinerte er det mulig å slå. Jeg regner med å kunne presentere vårt opplegg i løpet av desember.

02.12.02    Det er nå noen brikker som er i ferd med å falle på plass for neste sesong, dekkvalget er avklart og jeg vil berømme de som tar disse beslutningene fordi vi i god tid får vite hva vi skal forholde oss til. Dessuten viste testen av Brigdestonedekkene at det er bra greier så dette ser vi frem til. Det viktigste her er å få dekker med lik omkrets slik at en slipper å stokke og fikse mellom flere førere for å finne gode sett. Så er det bare å håpe at Gravdahl har logistikken i orden. Ellers så må jeg få nevne at interessen for dataloggere er stor om dagen, vi fikk inn noen systemer nå og en uke etterpå var de solgt. Det betyr at det blir stadig flere som ser nytten av å vite istedenfor å tro. Nå på lørdag kjørte vi ikke , men det var nesten like mange å kjørte som en normal treningsdag. Det gledelige er at rekrutteringen er kjempegod, og det anes vel en trend der far og sønn kjører begge to.

02.12.03    Ellers så er vi en gjeng på 8 stk som skal til Birmingham i januar for å se på trender og nyheter innen motorsport og da med kart som spesielt interessefelt.

Hvis værmeldingen til morgendagen holder så vurderer vi nå å lufte kartene litt før julen . Det er meldt flott vær , men vi får se om banen blir fri for rim. Vi er ellers spente på hva som kommer av nye bestemmelser i forhold til reglement å forholde seg til neste år. Med en fortsatt harmonisering mot Norden for øvrig så kan det komme spennende ting utav skjorteermet. Hva blir det til vedrørende sommercup vet vi heller ikke noe mer om. Rådet får da være  FØLG GODT MED fremover.